Amerikaan van 230 kg wil marathon lopen

Over zes maanden loopt Derek Mitchell een marathon. Niet zo'n heel gekke prestatie, ware het niet dat de Amerikaan op dit moment 230 kg weegt.

Derek Mitchell haalde het nieuws toen hij begin 2015 verkondigde dat hij elke maand een wedstrijd van 5 kilometer zou lopen. Mitchell woog toen nog 285 kg en wou de looptrainingen in zijn dieet integreren.

In december wil de zwaarlijvige Amerikaan een marathon lopen en daarmee het record van “zwaarste man die een marathon uitloopt” verbeteren. Momenteel staat dat record op naam van Kelly Gneiting, een Amerikaanse sumoworstelaar. Gneiting woog 180 kg toen hij vier jaar geleden de finish van de L.A. Marathon haalde in 9u48’52”.

Mitchell zocht en vond een marathon zonder tijdslimiet: de Honolulu Marathon op 13 december 2015. “Misschien ben ik een beetje gek, maar zonder tijdslimiet moet mijn doel haalbaar zijn”, zegt hij in Newswire. “Ik verlies zo’n 5 à 6 kg per maand. Als ik dat gewichtsverlies volhoud, weeg ik in december ongeveer 200 kg. En zelfs als ik minder dan 180 kg zou wegen, loop ik de marathon”, besluit hij vastberaden.

Voor de geïnteresseerden: Mitchells PR op de 5 km bedraagt momenteel (al wandelend) 1u16’34”.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?