Amerikaan liep 43 jaar lang élke dag

Jon Simpson liep sinds 30 augustus 1971 elke dag minstens een mijl. Deze zomer kwam zijn reeks ten einde, na liefst 15.991 achtereenvolgende loopdagen.

Jon Simpson was al een regelmatige loper toen hij zich op 30 augustus 1971 voornam om een heel jaar lang elke dag te lopen. Van het ene kwam het andere en de ondertussen 77-jarige tandarts op rust uit Memphis bleef lopen, elke dag minstens een mijl.

Op 10 juni jongstleden kwam er een einde aan Simpsons streak. Na een val tijdens het lopen kwam aan het licht dat hij dringend geopereerd moest worden aan zijn ogen. Verder blijven lopen was meteen uitgesloten.

In al die tijd liep Simpson meestal alleen, nooit deed hij mee aan een wedstrijd. Een van de weinige keren dat hij bijna zijn dagelijkse afspraak had gemist, was in zijn vijftiende jaar. “Ik liep met Kerstmis een voedselvergiftiging op en moest naar het ziekenhuis. Ik ben toch nog kunnen gaan joggen toen ik terug thuis was”, zegt hij aan Runner’s World Newswire.

Met zijn 15.991 loopdagen aan een stuk staat de Amerikaan op plaats zes in de rangschikking aller tijden. De lijst wordt aangevoerd door de Brit Ron Hill, die sinds 21 december 1964 nu nog steeds elke dag loopt. Goed voor 18.504 loopdagen aan een stuk, meer dan 50 jaar! En wij maar blij zijn als we eens twee dagen op rij kunnen gaan …

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?