Amerika en Zuid-Europa lopen sneller dan de zon

Vijf teams van ASICS probeerden zondag op de langste dag van het jaar de Mont Blanc rond te lopen tussen zonsop- en zonsondergang. Team Amerika en Team Zuid-Europa slaagden in dat opzet.

Het was al voor het tweede jaar op rij dat ASICS een Beat the Sun-race organiseerde. Het doel was simpel … maar tegelijkertijd niet eenvoudig: rond de Mont Blanc lopen, goed voor 148 kilometer en 8.370 hoogtemeter, in minder dan 15 uur, 41 minuten en 35 seconden. Dat was namelijk exact de tijdsduur tussen zonsopgang en zonsondergang op de langste dag van het jaar.

Vijf teams uit verschillende werelddelen namen het op tegen elkaar én de zon. De ploegen uit Amerika, Azië, Afrika, Noord– en Zuid-Europa bestonden uit drie professionele atleten en drie amateurs. Bijna 10.000 lopers stelden zich kandidaat om deel te nemen aan deze uitdaging.

Team Zuid-Europa schoot zondagochtend het snelst uit de startblokken, maar na halfweg koers speelde het constant haasje over met Team Amerika en Team Afrika. Het werd een bloedstollende finale waarin Team Amerika Team Zuid-Europa klopte met slechts tien meter voorsprong. Team Afrika, Team Azië en Team Noord-Europa moesten hun meerdere erkennen in de zon.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?