Als lopen een kunst wordt

Figurerunning is een nieuw fenomeen onder lopers. Met de nieuwste generatie smartphones en een speciale sport-app kunnen ze tijdens hun training een heus kunstwerk creëren.

In Amsterdam werd deze voetballer gelopen. (foto figurerunning.com)
Het principe van Figurerunning is vrij simpel. Met een GPS-horloge of smartphone met de juiste app kan je tegenwoordig na je training je gelopen route op de kaart zien. Figurerunners stippelen hun route op voorhand zó uit dat ze achteraf een bepaalde figuur te zien krijgen.

De Nederlandse Willempje Vrins en Leonieke Verhoog introduceerden Figurerunning in de lage landen. “We willen niet zo zeer steeds sneller lopen, maar onze sport wel steeds leuker maken. Het eerste figuur dat ik liep was een hartje. Ik zette het op Facebook met de vraag wat deze creatie voorstelde en de trein was vertrokken.”

Ondertussen hebben de dames met Figurerunning.com een drukbezochte blog waarop je allerhande tips terugvindt en je eigen creaties kan achterlaten in een hall of fame. 

Het leuke aan Figurerunning is dat het niet beperkt blijft tot lopers. Ook tijdens het fietsen, wandelen of bij watersporten zijn de mogelijkheden eindeloos. De eerste Figuresnowboarders zijn zelfs al gespot.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?