Alles wat je moet weten over de Great Breweries Marathon

Maar weinig evenementen kregen na hun debuut zoveel positieve commentaren als de Great Breweries Marathon. Logisch dus als je wil deelnemen aan de 2de editie. Wij bereiden je voor.

De tweede editie van de Great Breweries Marathon vindt plaats op zondag 18 juni. Net als vorig jaar bestaat het evenement uit meerdere wedstrijden: een marathon voor lopers en wandelaars en een tocht van 25 kilometer, eveneens voor beide doelgroepen. In ons meinummer vind je een complete minigids van het evenement.

In die minigids geeft running.be-journalist Niels Rouvrois perfect weer wat je net voor de start van de zomervakantie mag verwachten. Hij debuteerde vorig jaar op de marathon in Puurs: “De wedstrijd maakte vooral indruk op mij dankzij het totaalpakket. De combinatie van het volk langs de weg, het enthousiasme van de lopers en het pienter uitgekiende parcours gaf verveling geen kans. De offroad-stroken door veld en bos wisselden perfect af met de passages langs verschillende brouwerijen. En de laatste halve kilometer op het domein van brouwerij Duvel Moortgat was geweldig, met een finish tussen de gestapelde bakken bier.”

De volledige minigids, met meer duiding over het parcours, de ontstaansgeschiedenis, de mobiliteit en veel meer vind je in ons meinummer, nu in e winkel. Je raadpleegt de minidgids hier ook digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?