Allereerste fitnesstoestel dat cardiotraining combineert met krachttraining

Specialist in sportapparatuur Nautilus bracht eerder deze week de Bowflex HVT op de markt, een apparaat dat sporters van alle niveaus in staat stelt om twee workouts te combineren voor ongekende resultaten. HVT staat voor ‘Hybrid Velocity Training’, een nieuwe manier van sporten waarbij cardiotraining wordt gecombineerd met krachtoefeningen. Op die manier boek je zeer snel resultaten: in iets meer dan 18 minuten per dag kan je calorieën verbranden én aan spierontwikkeling doen!

De Bowflex HVT biedt een combinatie van oefeningen, waarbij wordt afgewisseld tussen uithoudingsvermogen en kracht- en spierontwikkeling. Dat maakt een relatief korte workout van zo’n 18 minuten al gelijk aan 1,5 uur hardlopen, terwijl de spiergroepen tot vijf keer meer worden aangesproken. Dat zijn cijfers die kunnen tellen!

Dankzij slimme bluetooth-technologie in het apparaat en de gratis HVT-app kunnen gebruikers een workout kiezen of eentje op maat maken op basis van 50 oefeningen die worden begeleid door trainers op video. Op die manier kan iedereen op zijn/haar eigen manier een full-body workout doorlopen. Je kan de resultaten van je training makkelijk volgen en je vorderingen bijhouden.

De Bowflex HVT heeft 3 voorgeprogrammeerde workout-standen:
1. Sprint-stand voor meer kracht, snelheid en herstelvermogen
2. Circuit-stand voor meer kracht, fitheid en lenigheid
3. Builder-stand voor meer kracht en uithoudingsvermogen

Of je nu een beginnend of ervaren sporter bent, de HVT past zich aan aan elk niveau door workouts zo makkelijk of moeilijk te maken als je zelf wil!

De Bowflex HVT werd deze week gelanceerd op de internationale sportbeurs ISPO, waar hij meteen in de prijzen viel. Voor het innovatieve karakter, de kwaliteit en de vormgeving ontving het toestel de ISPO Award, een prestigieuze internationale designprijs.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.