Allereerste biermarathon op komst

Krijg je ook zo'n dorst van lopen? Dan is de Monumentenmarathon in Vorselaar misschien iets voor jou. De organisatie voorziet dit jaar immers voor het eerst ook Westmalle als bevoorrading.

“Tijdens een normale marathon staan er voor de deelnemers om de vijf kilometer bevoorradingsposten met water en sportdrank”, zegt de 62-jarige medeorganisator Louis Hufkens in De Standaard. “Wij voorzien op onze Monumentenmarathon op 16 september voor het eerst lichte of donkere Westmalle in echte trappistglazen. Dat was een voorwaarde die de paters-brouwers gesteld hebben.”

De organiserende Kasteellopers haalden de mosterd bij de marathon van de Medoc in Frankrijk. “Die wedstrijd is enorm populair, mede omdat er wijn geschonken wordt tijdens de bevoorrading. Het wordt niet voor niets de langste marathon ter wereld genoemd.”

Vooral lopers die niet zoveel geven om een goede tijd, zullen dit initiatief weten te waarderen. “En degenen die wel voor een scherpe chrono gaan, krijgen onderweg uiteraard nog altijd water te drinken. Dat wordt na de aankomst gecompenseerd met een fles trappist.”

Naast de gezelligheid blijft de marathon ook een gebeuren om geld in te zamelen voor het goede doel. Het sponsorgeld gaat integraal naar de projecten die door Artsen zonder Grenzen worden opgezet.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?