Alle nieuwigheden van DVV Verzekeringen Antwerp 10 Miles & Marathon op een rij

Donderdagvoormiddag werd de 32ste editie van de DVV Verzekeringen Antwerp 10 Miles & Marathon voorgesteld. Het grootste loopevenement van Vlaanderen vindt plaats op 23 april en voert enkele nieuwigheden in.

De DVV Verzekeringen Antwerp 10 Miles & Marathon steunt al jaren tal van goede doelen. Deelnemers konden bij hun inschrijving vrijblijvend een extra bijdrage leveren voor een goed doel. Dit jaar gaat de organisatie een veel nauwere samenwerking aan met vier goede doelen. “We willen echt elke deelnemer warm maken om één ervan te steunen”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo. “Je loopt voor jezelf en je persoonlijk doel, maar ook voor een van onze goede doelen. Je tien euro extra gaat integraal naar dat goede doel en je krijgt in ruil het bijbehorende wedstrijd T-shirt.”

4 goede doelen – 4 ambassadeurs

De vier goede doelen voor 2017 zijn: Rode Kruis Vlaanderen, To Walk Again, Kom op tegen Kanker en SOS Kinderdorpen. Om de boodschap in de volgende maanden uit te dragen, werden uit ruim 400 kandidaten vier ambassadeurs geselecteerd die elk een goed doel vertegenwoordigen: Katrien Verbruggen loopt de Short Run (5 km) voor SOS Kinderdorpen, Ali Kahn de 10 Miles voor Kom op tegen Kanker, Karen van der Linden de 10 Miles voor To Walk Again en Sven Dekoster de marathon voor Rode Kruis Vlaanderen.

De ambassadeurs zijn stuk voor stuk zelf lopers, in meerdere of mindere mate, maar vooral met een zwak voor de 10 Miles. De vier vormen – letterlijk – het gezicht van de campagne en zullen via tal van kanalen ook actief de deelnemers motiveren om te kiezen voor hun goed doel.

Maximum 40.000 lopers

“Deze wedstrijd is ondertussen onmisbaar geworden voor de stad”, zegt schepen voor Sport Ludo Van Campenhout. “Het is al jaren het grootste loopevenement van Vlaanderen en lokt jaarlijks niet alleen tienduizenden lopers naar de stad, maar ook nog eens dubbel zoveel supporters.”

Er worden dit jaar overigens maximum 40.000 lopers toegelaten. “40.000 deelnemers is een gezonde grens om organisatorisch – en zeker naar mobiliteit toe – alles vlot genoeg te kunnen laten verlopen“, vult Greg Broekmans aan. Verder is er in 2017 geen aparte Ladies Run 5k, maar lopen mannen en vrouwen gewoon samen de 5 kilometer. Daardoor kan de 10 Miles een halfuur vroeger van start gaan en kan ook iedereen vroeger dan gewoonlijk naar huis vertrekken.

Inschrijven

De inschrijvingen voor de DVV Verzekeringen Antwerp 10 Miles & Marathon openen op vrijdagochtend 2 december, om 11u. Surf daarvoor naar http://www.dvvantwerp10miles.be.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?