Al meer dan 500 scholen doen mee met One Mile a Day

Nauwelijks twee maanden na het lanceren van One Mile a Day doen er al meer dan 500 scholen in Vlaanderen en Brussel mee met dit project.

One Mile a Day is een initiatief van Energy Lab en SVS, ondersteund door Delta Lloyd. Het project wil de lange inactieve blokken op school doorbreken met korte beweegmomenten, met de hele klas. Samen met de leerkracht wandelen of lopen kinderen van de lagere school 1 mijl (1,6 km) in de buitenlucht. Daarna hernemen ze gewoon de lessen.

Meter van One Mile a Day, Tia Hellebaut, is aangenaam verrast door de enorme respons. “Door het feit dat het een laagdrempelig project is, hadden we wel gehoopt op veel deelnemende scholen. Maar we zijn nu amper 2 maanden gelanceerd en er lopen of wandelen al meer dan 5.000 klassen of 100.000 kinderen uit de lagere school mee! Dat zijn schitterende aantallen. Maar we zijn ambitieus, er kunnen nog altijd veel scholen bij en we willen zo snel mogelijk ook de eerste Waalse scholen laten registreren.”

Wil je weten of de school van jouw kinderen of kleinkinderen al meedoet met One Mile a Day? Dat kan je controleren op deze kaart. Scholen die nog willen meedoen kunnen zich registreren via deze link.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?