Al lopend de Ventoux op

Jaarlijks beklimmen duizenden Belgen de Mont Ventoux met de fiets, maar afgelopen weekend liepen 11 sportievelingen de Reus van de Provence naar boven. Dit allemaal ten voordele van Artsen zonder Grenzen.

foto sporters voor artsen zonder grenzen.
De Ventoux is de laatste jaren uitgegroeid tot de berg waar Vlamingen en belgen thuis zijn. Zeker sinds de start van de massabeklimming in het kader van Ventourist/Ventousiast van Sporta.

Wat die fietsers kunnen, moet voor lopers ook mogelijk zijn, dacht Chris Spooren van Sporters voor Artsen zonder Grenzen. En zo liep hij in 2009 samen met enkele sympathisanten de Kale Berg op, goed voor 12.000 euro voor het goede doel. Een jaar later bracht het initiatief zelfs nog 1.000 euro meer in het laatje.

Afgelopen weekend liep Spooren samern met tien andere sportievelingen voor de derde keer de Ventoux op vanuit Sault, goed voor een klim van 26 km. Zij kregen de steun van twee fietsers en zeven logistiekers. De opbrengst van deze Run for Life gaat dit jaar naar de vaccinatiecampagne van Artsen Zonder Grenzen tegen mazelen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?