AG Antwerp 10 Miles verhuist uitzonderlijk naar oktober 2021

De AG Antwerp 10 Miles, traditioneel eind april, verhuist in 2021 uitzonderlijk naar het najaar. De 35ste editie van het grootste loopfeest van het land zal op zondag 10 oktober plaatsvinden. De inschrijvingen openen in het voorjaar van 2021.

Organisator Golazo kiest met de nieuwe datum voor meer zekerheid en perspectief. Een AG Antwerp 10 Miles met de handrem op zou namelijk nooit de ervaring bieden die de deelnemer en de supporter verwachten. In het najaar zou de kans aanzienlijk groter moeten zijn om een evenement te organiseren dat het origineel dicht benadert. “We hebben de verschillende opties grondig bestudeerd en overlegd met onze partners AG en de stad Antwerpen”, zegt Greg Broekmans van Golazo. “We koesteren de AG Antwerp 10 Miles als grootste loopfeest van het jaar en willen het alle eer aandoen en organiseren zoals het moet: met veel deelnemers, met supporters langs de kant en met de gekende, unieke sfeer. We willen dat bovenal op een veilige manier doen en iedereen de kans geven zich er goed op voor te bereiden. Dan komt april te vroeg.”

Het uitstel naar het najaar moet dus meer zekerheid opleveren. De unieke sfeer die rond het evenement hangt, verdwijnt daardoor echter niet. Zo zullen er meerdere virtuele challenges volgen in de voorbereiding op de AG Antwerp 10 Miles op 10 oktober. Daarnaast is er uiteraard de hoop dat er in lente al kleinere loopevenementen op de planning komen als opstapje naar het grote loopfeest. “Samen met heel wat lopers kijken we enorm uit naar de AG Antwerp 10 Miles 2021. Het evenement uitstellen naar het najaar vergroot onze kans dat dit de grootse evenement in al zijn charme kan doorgaan. Laat ons in oktober samen de veerkracht en solidariteit vieren die we als samenleving gedurende deze crisis hebben getoond”, klinkt het bij Heidi Delobelle, CEO van titelpartner AG.

Burgemeester Bart De Wever en schepen van Sport Peter Wouters van de stad Antwerpen betreuren het uitstel, maar beseffen ook dat het een logische keuze is. “Het is jammer dat we de 10 Miles moeten uitstellen, maar het is de enige logische keuze. We gaan er alles aan doen om er een echt sportfeest van te maken, de sporthoofdstad van Vlaanderen waardig”, vertelt De Wever. “2020 moest een grand cru-jaar worden voor sportevenementen in Antwerpen, maar Covid-19 besliste er anders over. Antwerpen en de 10 Miles zijn vergroeid met elkaar. De 10 Miles heeft Antwerpen mee op de kaart gezet als een echte loopstad en brengt ook telkens onze inwoners dichter bij elkaar. Duizenden Antwerpenaren stoften de loopschoenen af en kregen de smaak te pakken. Ondertussen overstijgt de 10 Miles het sportieve en is het uitgegroeid tot een totaalbeleving, met veel randanimatie en een opzwepende massa langs het parcours. Volgend najaar mag Antwerpen zich hopelijk opnieuw opmaken voor een collectieve runner’s high”, vervolgt Wouters.

De inschrijvingen van de AG Antwerp 10 Miles openen in het voorjaar van 2021. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?