AG Antwerp 10 Miles opnieuw op traditionele datum eind april, inschrijvingen openen vrijdag

Op zondag 24 april 2022 - 196 dagen na de uitzonderlijke najaarseditie - is het opnieuw verzamelen geblazen op Linkeroever voor de 36ste editie van de AG Antwerp 10 Miles. De organisatie gaat resoluut verder op het elan van de voorbije oktobereditie. Naast de talrijke individuele deelnemers worden opnieuw ook heel wat lopers die via hun bedrijf deelnemen aan de start verwacht. Inschrijven kan vanaf vrijdag 10 december om 11u.

Start en finish van de AG Antwerp 10 Miles liggen net als bij de voorbije editie van 10 oktober op de Gloriantlaan op Linkeroever. “In 2021 veranderden start en finish van locatie op Linkeroever. Dit zorgde voor een gewaardeerd comfort bij onze deelnemers. Daarom bouwen we dit jaar verder op deze vernieuwde opstelling”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports. “De sfeer bij start, finish en op het parcours waren geweldig. Voor een loopevenement ongeëvenaard. Daarom komen lopers massaal naar de 10 Miles. Daar zullen we in 2022 nog meer op inzetten.”

De eerste van vier waves gaat om 13u30 van start. Voor de vele duizenden deelnemers wordt het reikhalzend uitkijken naar de fantastische passages over onder meer de Kaaien en de Grote Markt. Ook de traditionele, tot de verbeelding sprekende duik in de Kennedy- en de Waaslandtunnel voor de oversteek naar Rechteroever en terug is een aantrekkingspool die onlosmakelijk verbonden is met de AG Antwerp 10 Miles.

Eveneens naar goede gewoonte zal op 24 april het volledige parcours opnieuw omgetoverd worden tot één groot feest, met opzwepende beats en talrijke animaties. Met tienduizenden superenthousiaste supporters langs de kant van de weg staat de AG Antwerp 10 Miles sowieso garant voor puur loopplezier en kippenvel!

AG ANTWERP SHORT RUN & KIDS RUN

Wie de 16 km van de 10 miles iets te veel van het goede vindt, kan ook kiezen voor de AG Antwerp Short Run (start om 11u30). Deze tocht van 6,8 km maakt een lus rond het Galgenweel, waar de lopers zullen genieten van een prachtig uitzicht over de Antwerpse skyline. Kinderen tussen 4 en 12 jaar kunnen hun energie kwijt in de 1,8 km lange Kids Run (start om 10u30). Over alle afstanden heen worden meer dan 30.000 inschrijvingen verwacht.

BEDRIJVENDORP

De AG Antwerp 10 Miles is ook de jaarlijkse vaste afspraak voor heel wat bedrijven om samen met hun medewerkers en families letterlijk hun beste beentje voor te zetten. “Het event verwelkomt elk jaar steeds meer sportievelingen die deelnemen met hun bedrijf”, aldus Greg Broekmans. “Meer dan 150 van die bedrijven gaan letterlijk ’the extra mile’ en ontvangen hun lopers en sympathisanten in het gezellige bedrijvendorp, gelegen tussen start en finish.”

PETER WOUTERS – SCHEPEN VOOR SPORT

“Dankzij de opeenvolging van loopevenementen heeft de Antwerpenaar aardig wat kilometers in de benen”, zegt Antwerps schepen voor Sport Peter Wouters. “De riem mocht er even af, maar in 2022 leggen we er weer duchtig de pees op, onder meer met de nieuwe AG Antwerp 10 Miles, die snel voor de deur zal staan. In de eindejaarsperiode worden ook traditiegetrouw de lijstjes met goede voornemens bovengehaald. Bij Sporting A mogen we hopen dat sporten en bewegen met stip genoteerd staat. Inschrijven voor het grootste loopfeest van Vlaanderen lijkt ons dan ook een uitstekend idee om die sportieve ambities kracht bij te zetten.”

HEIDI DELOBELLE – CEO AG

“De AG Antwerp 10 Miles blijft voor AG het uithangbord bij uitstek van zijn ambitie om meer mensen aan het bewegen te brengen en werk te maken van een gezonde levensstijl”, aldus Heidi Delobelle, CEO van AG Insurance. “Voor tienduizenden Belgen is de AG Antwerp 10 Miles de drijfveer om te gaan sporten of om hun sportieve doelstellingen te bereiken. Als ‘supporter van hun leven’ wil AG hen ook in dat streven naar gezondheid en welzijn ondersteunen.

PROGRAMMA

36ste editie AG Antwerp 10 Miles ? zondag 24 april 2022:
– 10u30 Kids Run 1,8 km (4-12 jaar)
– 11u30 AG Antwerp Short Run 6,8 km
– 13u30 AG Antwerp 10 Miles (start in 4 waves: 13u30 – 13u55 – 14u20 – 14u45)

MEER INFO & INSCHRIJVINGEN

Inschrijven kan vanaf vrijdag 10 december om 11u.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?