AG Antwerp 10 Miles & Marathon: leuke cijfers en bekende lopers

Nu zondag om klokslag 9u weerklinkt op Linkeroever het eerste startschot van de 34ste editie van de AG Antwerp 10 Miles & Marathon. Om de deelnemers onderweg aan te moedigen, trekt de organisatie de registers dit jaar volledig open.

Bij de allereerste 10 Miles in 1986 stonden 800 deelnemers aan de start. In 2007 liepen er voor het eerst meer dan 10.000 mensen mee en in de jaren daarop groeide het evenement spectaculair. De laatste vijf jaar stonden er telkens rond de 40.000 lopers aan de start en daarmee is de AG Antwerp 10 Miles & Marathon het grootste loopevenement van het land.

De AG Antwerp Marathon is met ruim 3000 deelnemers voor het tweede jaar op rij de populairste marathon van het land.

Cijferweetjes

De organisatie strijkt met ongeveer 1850 medewerkers en vrijwilligers neer in Antwerpen en poot opnieuw een gigantisch tentendorp van 12.600m² neer op Linkeroever.

Alle deelnemers samen lopen zondag 15 keer rond de aarde. 40% van de deelnemers zijn vrouwen en er staan maar liefst 117 nationaliteiten aan de start. Het gros van de deelnemers (43%) komt uit de provincie Antwerpen, maar ook 1474 noorderburen vinden vlot de weg naar de Koekenstad.

Er lopen meer dan 315 bedrijven en 100 scholen mee. Hoofdsponsor AG Insurance geeft het goede voorbeeld en staat met maar liefst 704 (!) deelnemers aan de start!

De AG Antwerp 10 Miles & Marathon trekt ook heel wat kijklustigen naar Antwerpen. Er worden opnieuw zowat 85.000 toeschouwers verwacht. Zij genieten – net als de deelnemers zelf – van de talrijke animaties langs het parcours.

Meer dan 40 animatiepunten

Met meer dan 40 animatiepunten op de verschillende parcours – waarvan 17 op de AG Antwerp 10 Miles, meer dan 1 animatie per kilometer dus – belooft het zondag een topdag te worden voor zowel deelnemers, supporters als de inwoners van Antwerpen!

De nieuwe passages van de AG Antwerp 10 Miles langs de talrijke terrassen op ’t Zuid en doorheen de Antwerpse universiteitsbuurt, inclusief passage over de Ossenmarkt, beloven meer sfeer dan ooit!

Bekende lopers

Onder de vele deelnemers ook heel wat bekende lopers. We mogen stilaan spreken van een traditie bij Antwerps burgemeester Bart De Wever. Voor het derde jaar op rij tackelt hij de AG Antwerp Marathon. Dit jaar mag hij straffe concurrentie verwachten uit onverwachte hoek: zijn vrouw neemt immers de handschoen op en gaat voor haar debuut op de marathon.

Op de AG Antwerp 10 Miles, nog altijd de populairste proef van de dag, is het uitkijken naar de prestaties van onder andere Joke Van de Velde, Geert Hoste en Xavier Malisse. De voormalige toptennisser loopt mee in het team van goede doel VZW Stop Darmkanker.

Ook op ’t Schoon Verdiep wordt de laatste weken pittig getraind. Het Antwerps schepencollege brengt met Ludo Van Campenhout, Jinnih Beels, Annick De Ridder en Fons Duchateau maar liefst 4 speerpunten in stelling!

Inschrijven kan nog:
– online t.e.m. zaterdag 27 april 23.59u
– t.e.m. donderdag 25 april bij Runners’ Lab in Zwijndrecht, Gent, Zaventem en Paal
– van vrijdag t.e.m. zondagmiddag ter plaatse op de nieuwe inschrijvingzone op het Frederik Van Eedenplein

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?