Afvallen of verbeteren op basis van je hartslag

Wahoo Fitness lanceert met de Tickr en Tickr Run twee nieuwe hartslagmeters die via Bluetooth met de smartphone verbonden kunnen worden. Met de Wahoo Fitness-app meet je bovendien makkelijk je vet- en koolhydratenverbranding.

De Tickr (59,99 euro) en Tickr Run (79,99 euro) meten tijdens het sporten zowel je hartslag als de hoeveelheid verbrande calorieën en tonen deze gegevens in realtime op je smartphone. Je kan de hartslagmeters eenvoudig via Bluetooth 4.0 of ANT+ aansluiten op je smartphone, gps-horloge of fietsnavigatie. Beide hartslagmeters werken perfect samen met meer dan vijftig bekende sport-apps, zoals Wahoo Fitness, Runkeeper, Strava en MapMyFitness.

De Tickr Run beschikt over een ingebouwde versnellingsmeter die registreert op welke manier en hoe efficiënt je loopt. Aan de hand van jouw bewegingen biedt hij inzicht in je looptechniek, namelijk je pasfrequentie (totaal aantal stappen per minuut), de grondcontacttijd (hoe lang maakt je voet contact met de grond) en je verticale oscillatie (hoe hoog komt je voet tijdens het lopen). Op basis van deze gegevens kent de Tickr Run een Wahoo Running Smoothness-score toe die aangeeft hoe goed je loopt. Daarnaast beschikt de Tickr Run over een loopbandmodus, die je snelheid en afgelegde afstand meet terwijl je indoor traint.

BURN & BURST

Wahoo lanceert ook meteen de gratis Wahoo Fitness-app met het Burn & Burst-programma waarmee je eenvoudig kan trainen op basis van je hartslag. Je Burn-waarde is de hartslag waarop jouw lichaam het meest optimaal vet verbrandt. Je Burst-waarde is de hartslag waarop jouw lichaam voornamelijk koolhydraten verbrandt. Met twee simpele tests kan je deze waarden zelf meten en vervolgens kiezen op welke manier je wil trainen; om af te vallen (burn) of je prestaties te verbeteren (burst).

De Wahoo Fitness-app voor iOS is te downloaden in de App Store en werkt volledig samen met de Tickr Run. Voor Android zijn deze functionaliteiten vanaf juni 2014 beschikbaar.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?