Afvallen door te lopen: coach geeft 3 tips

Ieder heeft een reden waarom hij loopt. Sommigen doen het om kilo's kwijt te raken. Dan kunnen deze 3 tips misschien wel van pas komen.

Eric Orton schreef enkele jaren geleden een bestseller: The Cool Impossible. Daarin deelt de loopcoach zijn loopervaringen in een soort gids dat lopers van alle niveaus nieuwe inzichten geeft. In het boek vind je onder meer een programma dat beginners, competitiebeesten en ervaren lopers helpt om ’the cool impossible’ te bereiken. Het doel waarvan je nooit dacht dat het haalbaar was.

Orton geeft ook zijn visie over afvallen tijdens het lopen. Volgens hem helpen deze 3 tips om je doel te bereiken.

1. Loop niet te hard van stapel

Neem wat gas terug als je vindt dat je te weinig gewicht verliest. Dat klinkt wat tegenstrijdig, maar tijdens rustperiodes herstelt je lichaam zich weer en verlies je ook gewicht. Wat ook helpt: combineer lopen met andere sporten. Zwemmen is daarvoor uitstekend geschikt. Het zorgt namelijk voor een vorm van herstel. Op voorwaarde dat je niet probeert om een wereldrecord van Michael Phelps aan te vallen.

2. Minder en toch meer

Probeer niet elke dag je besttijd te verbeteren. Je moet ook genieten van je trainingen. Loop daarom ‘consequent en frequent’ als je wil afvallen. Lees: loop vier of vijf keer per week een halfuur in plaats van drie keer per week 45 minuten.

3. Varieer

Als je toch intensiever traint, wissel dan korte en snelle inspanningen af met wandelen of joggen. Probeer bijvoorbeeld een heuvel op te lopen of te trainen op een loopband. Heuvels vragen namelijk meer van je spieren, waardoor je intenser kan trainen, maar met minder impact. Varieer ook qua omgeving en ondergrond. Zo daag je je lichaam uit.

Het boek kost 24,82 euro en kan je onder meer bestellen bij Bol.com (zie onder).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?