Aftellen naar het grootste loopfeest van Vlaanderen

Met bijna 40.000 zullen ze dit weekend aan de start staan van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon of één van de andere afstanden. Maar late beslissers hoeven niet te panikeren en kunnen zich nog steeds inschrijven.

De laatste week liepen er nog flink wat inschrijvingen binnen en ook de winkelverkoop bij Runners’ Lab (aan voorinschrijvingstarief) loopt nog door tot en met donderdag. Via de website hebben heel wat late beslissers al het daginschrijvingsformulier gedownload waarmee ze zich vanaf vrijdag tot en met zondagmiddag snel en handig ter plaatse kunnen inschrijven in de Runners’ Lab Expo. De organisatie verwacht zondag dan ook bijna 40.000 lopers aan de start.

Daarvan zullen er meer dan 2000 deelnemen aan de DVV Antwerp Marathon. Het gros van de deelnemers loopt traditiegetrouw de DVV Antwerp 10 Miles en wie voor de kortere inspanning gaat, kiest uit de Short Run over 5 kilometer, de New Balance Ladies Run (ook 5km) en Chiquita Kids Run. Het parcours van de 10 Miles is identiek aan dat van vorig jaar. Vanop Linkeroever gaat het via de Kennedytunnel, over de Kaaien door de binnenstad en via de Waaslandtunnel terug naar Linkeroever, waar de finish ligt.

100.000 toeschouwers

Behalve 40.000 lopers zakken er ook om en bij de 100.000 toeschouwers af naar het stadscentrum: familie, vrienden, maar ook heel wat kijklustige Antwerpenaren. Er wordt dit jaar meer dan ooit aan de toeschouwers gedacht, met heel wat randanimatie en vooral veel muziek: langs het parcours van de marathon staan 17 bands of DJ’s, langs dat van de 10 Miles 13. Aan de aankomst staat opnieuw een grote tribune opgesteld.

Een absolute nieuwigheid dit jaar, voor wie langs de kant van de weg of thuis een loper live wil volgen, is de MyPage-applicatie. Die biedt tussentijden van lopers op verschillende punten op het parcours en vormt het perfecte instrument om te weten wie zich waar bevindt. Na afloop kunnen deelnemers via diezelfde MyPage ook hun resultaten en persoonlijke foto’s en video’s bekijken en delen. De MyPage is te vinden op http://www.dvvantwerp10miles.be en via de gratis DVV Antwerp 10 Miles & Marathon app.

Inschrijven kan nog:

*Tot en met donderdag bij Runners’ Lab in Zwijndrecht, Gent, Zaventem en Paal
*Van vrijdag t.e.m. zondagmiddag ter plaatse op de Runners’ Lab Expo. Handig met het daginschrijvingsformulier op de website. Surf naar www.dvvantwerp10miles.be en klik op inschrijven.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?