Advies om de geschikte smartphonearmband te vinden

Veel lopers gaan op pad met hun smartphone. In dat geval is een goede smartphonearmband een must. Maar hoe vind je zo'n goed exemplaar?

Eddy D’Hondt van Runners’ Lab zag de populariteit van de smartphonearmbanden de laatste jaren toenemen. Tegenwoordig vind je ze in alle vormen, maten, kleuren en prijsklassen. Het komt er volgens Eddy op aan om een keuze te maken op basis van de prijs-kwaliteitsverhouding. “De voornaamste aspecten aan zo’n armband, zijn de pasvorm en de gebruikte materialen. Wat dat laatste betreft, is neopreen een heel dankbare stof. Het neemt geen water op en is erg elastisch, zodat de armband op zijn plaats blijft zitten tijdens het lopen. Qua pasvorm moet de houder stevig, maar toch comfortabel rond je arm zitten. Nagenoeg alle merken gebruiken klitteband als sluiting.”

“Sommige merken bieden hun producten in verschillende maten aan, wat natuurlijk een bijkomend voordeel is”, gaat Eddy verder. “Vervolgens heb je ook nog eens verschillende modellen naargelang het type smartphone. Het merk Tune Belt volgt die markt bijvoorbeeld heel goed op en anticipeert zeer snel als er een nieuw model uitkomt. Voorts is het uiteraard belangrijk dat je het scherm van je telefoon goed kan zien en bedienen, maar die touchscreen-compatibiliteit is bij de meeste houders wel in orde. Een met een rits afsluitbaar product of reflecterende elementen kunnen eveneens een meerwaarde bieden.”

Door dik & dun

Zijn smartphonehouders ook geschikt voor lopers met heel dikke of net dunne armen? “Ik heb het nog niet veel meegemaakt dat de afsluitelastiek te kort is voor klanten. Zoiets zal misschien eerder voorkomen als je de houder over een dikke jas wil dragen.”

Voor lopers met heel dunne armen raadt Eddy een heuptasje aan als alternatief. “Vooral bij sommige loopsters durft de smartphonearmband weleens afzakken. Zo’n buideltasje klik je makkelijk rond je middel en je kan er ook nog een sleutel en een bankkaart in kwijt. Het nadeel is dat je je telefoon niet rechtstreeks kan bedienen en voor mannen staat het misschien ook niet zo stoer. Een andere optie is een handbelt, een soort smartphonehouder die je tijdens het lopen rond je hand klemt. Maar niet iedereen vindt het even handig om tijdens het lopen letterlijk iets om handen te hebben.”

Dit artikel verscheen in een van de vorige edities van running.be magazine. Ook in het huidige magazine vind je artikels over materiaal. Zo testten we Zwift, een manier om loopbandtrainingen aantrekkelijker te maken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?