[Advertorial] SIGMA iD.FREE: veelzijdig en toegankelijk gps-horloge

SIGMA Sport lanceerde recent de iD.FREE: een intelligent en ongecompliceerd gps-horloge voor alle outdoor- en multisporters. De iD.FREE beschikt over een uitgebreide lijst aan functies om je trainingservaring te verbeteren. Alles wat je wil weten over het nieuwe SIGMA horloge lees je hier.
Tempo, afstand, stapfrequentie, staplengte, verwachte tijd op de 5km, rondetijden en optische hartslagmeting zijn belangrijke weergavefuncties voor lopers. Daarnaast heeft het gps-multisporthorloge een robuust maar slank ontwerp, veelvoudige sportprofielen en handige navigatiefuncties, waardoor je het op elk moment van de dag en bij alle weersomstandigheden kan gebruiken. 
Handig is ook de Bluetooth Smart, ANT+ en USB-interface, want zo kan de iD.FREE met je smartphone, de computer en externe sensoren worden gekoppeld (bijv. je hartslagband voor een nauwkeurigere hartslagmeting). Het loophorloge is niet alleen een betrouwbare partner tijdens het sporten, maar bewijst zich dankzij 24/7 Activity Tracking en slaapanalyse ook in het dagelijkse gebruik. 
Het multisporthorloge voor een grotere veelzijdigheid 
Er zijn in totaal zeven sportprofielen op de iD.FREE geïnstalleerd, waaronder hardlopen, wandelen, fietsen, zwemmen en nog veel meer. Bovendien kan het OTH-profiel zelf worden gekozen, zodat alle sporttypen met het fitnesshorloge kunnen worden ingesteld. 
Eenvoudige bediening en een robuust ontwerp
De eenvoudige menustructuur en bediening via de vier knoppen maken de iD.FREE erg gebruiksvriendelijk. Ondanks haar slanke, lichte constructie is het outdoor-horloge robuust en dankzij 5 ATM waterdichtheid optimaal geschikt voor alle weersomstandigheden of het zwemmen. Daarnaast valt de iD.FREE op door de hoogwaardige materialen en de kleurige, verwisselbare siliconen armbanden.
Navigatie 
Om ervoor te zorgen dat je steeds op je gewenste bestemming aankomt, navigeert de iD.FREE via Track-Navigation en de populaire wandel- en fietsroute-app van Komoot. Tracks kunnen zoals gebruikelijk via het DATA CENTER software of de SIGMA LINK app op het GPS-horloge worden geladen. Bij de navigatie via Komoot worden de turn-by-turn aanwijzingen direct op het horloge weergegeven, terwijl de smartphone opgeborgen kan blijven. 
Smart Notification, Smart Light en Crash Alert 
De iD.FREE zorgt met unieke functies voor een bijzondere sportervaring. Het Smart Light van het multisporthorloge vereenvoudigt op innovatieve wijze de trainingservaring van alle sporttypen, doordat deze met lichtsignalen de doelzonetraining ondersteunt en turn-by-turn aanwijzingen alsmede Smart Notifications (bijv. SMS, inkomende oproepen en Whatsapp) weergeeft. De Crash Alert verhoogt de veiligheid tijdens de training, want bij een herkende val wordt de contactpersoon voor noodgevallen middels een SMS-bericht geïnformeerd, inclusief de gps-locatie van de valpartij. 
SIGMA LINK App, DATA CENTER software en Strava Upload 
Met de USB-interface en Bluetooth Smart communiceert de iD.FREE snel en eenvoudig met PC en smartphone. Voor het instellen van de trainingsweergaven alsmede voor de professionele evaluatie en analyse van de trainingsdata en het maken van GPS routes, kunnen de sporters gebruik maken van de gratis SIGMA DATA CENTER software en de SIGMA LINK app. Via de SIGMA DATA CENTER software en de SIGMA LINK app kunnen traingsdata ook snel (automatisch) naar Strava geüpload worden. 
Bewegen met plezier: Exergames 
Om beweging en plezier in het dagelijkse leven te integreren, beschikt de iD.FREE over vier verschillende Exercise Games, afgekort als Exergames. Met verschillende spelletjes worden mensen gestimuleerd op een leuke manier meer te bewegen en kunnen een goede aanvulling vormen op overige training. Een bijzonder highlight hier is de directe koppeling van Geocaching.com, zodat je helemaal klaar bent voor de volgende ‘schatzoeksessie’. 
SnapOn Bike Mount 
Bijzonder praktisch voor lopers die hun loopsessies weleens afwisselen met fietstrainingen is de SnapOn Bike Mount, een intelligente stuurbevestiging. Deze maakt het mogelijk de iD.FREE snel en gemakkelijk op het stuur te monteren en zo tijdens het fietsen alle belangrijke waarden te kunnen bekijken. 
Hier vind je een overzicht van de verschillende features: 7 Sportprofielen, gps, Smart Light, Crash Alert, Track- en Komoot-navigatie, hartslag of tempo doelzonetraining,  tot wel 6 trainingsweergaven met maximaal 3 waarden, actuele / gem. / maximale hartslag, barometrische hoogtemeting, weertrend, persoonlijke records, verbinding met externe sensoren via Bluetooth Smart en ANT+ (compatibele borstband noodzakelijk), smart notifications, 24/7 activity tracking incl. slaapanalyse, FIT-bestandstype, gedetailleerde trainingsevaluatie via LINK app en DATA CENTER software, Exergames incl. geocaching, display met hoge resolutie, waterdicht tot 5 atm, optische hartslagmeting of optioneel via borstband, SnapOn Bike Mount, mineraalglas-display, USB Oplaadbare Li-ion accu, verwisselbare siliconenarmband, 3 verschillende tijdsweergaven (Analoog/Digitaal/Race).

Adviesprijs: 169,95 euro
De SIGMA ID.FREE werd door de running.be redactie getest. De review lees je in het novembernummer of hier digitaal. 

Null

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?