Adidas pakt uit met loopschoen voor vrouwen

Adidas brengt deze week een loopschoen voor vrouwen op de markt: UltraBoost X.

Adidas noemt de UltraBoost X de meest innovatieve schoen op de markt die het allerbeste van het Duitse kledingmerk vertegenwoordigt. Adidas legt in 4 puntjes uit wat de schoen zo uniek maakt …

1. Speciaal voor vrouwen

Met behulp van ARAMIS, een motion tracking-systeem dat lichaamsbewegingen tot in detail analyseert, is de schoen speciaal voor vrouwen ontwikkeld. In het innovatielab van adidas Running werd duidelijk waar loopsters de meeste ondersteuning nodig hebben en waar hun voet extra beweegruimte nodig heeft. Dit leidde tot het unieke design van de UltraBoostX, een schoen die zich aan het natuurlijke silhouette van de vrouwelijke voet aanpast.

2. De schoen beweegt met je mee

Feit: tijdens het lopen heeft de voet – door de warmte – de neiging om uit te zetten, waardoor de schoen strakker komt te zitten. Dankzij de Primeknit-bovenkant krijgt de voetholte bijkomende steun, met een luchtdoorlatend patroon rond de tenen om meer ademruimte te geven. Ook het smalle design van de UltraBoost X hielkap, aangepast aan de vrouwelijke hiel, biedt extra steun tijdens het lopen. De middenzool bestaat volledig uit de Boost-technologie, die bekendstaat om hoge energieteruggave en duurzaamheid in alle omstandigheden.

3. Het design

Het design van de schoen geeft het vertrouwen dat je elk persoonlijk record kan verbeteren.

4. Een bijpassende running apparel collectie

En last but not least: de Ultraboost X komt tegelijk met een apparel collectie, waaronder een Primeknit Tee, double layer shorts, running leggings en een jasje. Makkelijk te combineren!

De schoen is vanaf 22 februari verkrijgbaar via www.adidas.be en Runners’ Lab in Zwijndrecht. Hij kost 180 euro. Adidas zet voor de lancering van deze damesschoen Ana Ivanovic (ex-winnares van Roland Garros) in. De tennisster loopt er tegenwoordig mee rond in San Francisco.

Discovering @adidasrunning newest: the #ultraBOOSTX #adidasambassador

Een foto die is geplaatst door Ana Ivanovic (@anaivanovic) op

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?