Adidas lanceert boost

Een revolutie in het lopen, zo kondigde Adidas de gloednieuwe Boost aan. De Duitsers ontwikkelden een schuimlaag die veel meer energie teruggeeft dan het doorgaans gebruikte EVA. Bekijk het filmpje!

Met een teaser op Youtube had Adidas de loopwereld onlangs al flink nieuwsgierig gemaakt. Te zien was een metalen bal die men liet vallen op achtereenvolgens een laagje Boost, EVA (gebruikt in 90-95% van alle schoenzolen) en gewoon op de grond. Op de Boost-laag stuiterde de knikker het hoogst terug omhoog.

De Boost-laag ziet eruit als piepschuim, maar het is in feite een enorm elastische schuimsoort. Als je erin knijpt, gaat je hand vanzelf terug open. Door gebruik te maken van dit materiaal in de zool, moeten de nieuwe schoenen volgens Adidas veel meer energie teruggeven dan andere exemplaren. 

Wie de Boost al kon uittesten, reageerde voornamelijk enthousiast op de nieuwe technologie. De schoen is licht, geeft meer respons, zit goed en benadert meer het barefootgevoel. Tegelijkertijd wordt ook wel gewag gemaakt van minder demping en minder stabiliteit.

Naast Boost kondigde Adidas ook de Spring Blade-technologie aan. Op deze innovatie – het ziet er uit als een zool met omgekeerde microveren – is het echter nog wachten tot augustus.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?