Adidas introduceert Ultra Boost

Adidas heeft in New York de gloednieuwe Ultra Boost gepresenteerd. Deze schoen heeft nog 20% meer Boost dan de originele adidas Energy Boost.

Adidas introduceerde twee jaar geleden de Boost-technologie. Boost dankt zijn naam aan een stevig korrelachtig materiaal (TPU, het ziet eruit als piepschuim) dat letterlijk wordt opgeblazen waardoor duizenden energiecapsules ontstaan die je een extra ‘energy boost’ geven tijdens het lopen. De energiecapsules zorgen voor de hogere energieopvang en energieteruggave ten opzichte van andere zolen en presteren consequent en duurzaam onder alle omstandigheden.

De adidas Ultra Boost bevat 20% meer Boost waardoor de traditionele EVA-middenzool niet meer noodzakelijk en dus verwijderd is. De bovenkant van dit nieuwe model is gemaakt van Primeknit, dat op sommige plekken aanvoelt als een sok maar op andere plekken waar nodig ook extra steun biedt.

Ook de binnenconstructie is met het oog op comfort en blessures vernieuwd. De verhoogde maar stretchende hiel en de sluiting van de schoen passen zich aan de natuurlijke bewegingen van de voet aan. De Ultra Boost combineert dit alles met een opvallend Stretch Web op de onderkant van de zool en een verbeterd Torsion System in de zool, wat voor extra stabiliteit en controle zorgt.

Met de adidas Ultra Boost worden de Boost-liefhebbers dus nog meer op hun wenken bediend. De overige verwerkte technologieën zorgen voor meer ondersteuning en comfort én zijn een lust voor het oog. De adidas Ultra Boost kost 180 euro en is vanaf 11 februari te krijgen via shop.adidas.be en vanaf 25 februari in de loopspeciaalzaken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?