Adecco Brussels Ekiden bevestigt status van ideale teambuildingsactiviteit

De Adecco Brussels Ekiden heeft haar status van ideale teambuildingsactiviteit opnieuw bevestigd. Zaterdag zakten er meer dan 1.000 teams af naar het Koning Boudewijnstadion voor de 16e editie van de aflossingsmarathon. Team Saucony pakte de zege bij de heren, bij de dames verlengde Yellow Armada haar titel. 

Het is een jaarlijkse traditie geworden: bij het aanbreken van de herfst palmen de lopers het Koning Boudewijnstadion en omgeving in voor de Adecco Brussels Ekiden. Zaterdag kregen de lopers na de start op de Marathonlaan opnieuw een uitdagend, en groen parcours door het Ossegempark en het Park van Laken voorgeschoteld. Op de achtergrond was het Atomium altijd dominant aanwezig. 

In totaal zakten er meer dan 1.000 naar de Belgische hoofdstad af. Met 80 procent deelnemende bedrijven bevestigde de Adecco Brussels Ekiden haar status als grootste teambuildingsactiviteit van België. Zes leden van elk team moesten op het heuvelachtige parcours rond de Heizelvlakte achtereenvolgens 5, 10, 5, 10, 5 en nog eens 7,195 km afleggen om de marathonafstand te vervolledigen.

Triomftocht voor Team Saucony

De wedstrijd bij de heren draaide uit op een triomftocht voor Team Saucony, de nummer twee van vorig jaar en het team van Nick Van Peborgh, de zesvoudige winnaar van de Antwerp 10 Miles. Slotloper Benoit Goethals kwam na 2:11:10 minuten over de streep en had daarmee een voorsprong van ruim vijf minuten op CABW van Jeroen D’Hoedt.

“De laatste jaren was er altijd een spannende strijd voor de eerste plaatsen. Vandaag waren we al vrij snel zeker van de zege. Dat zorgt misschien voor minder ontlading. Het is ook anders dan zelf de 10 Miles te winnen, maar als ploeg is het altijd mooi om samen te winnen en op dat podium te mogen staan. In negen deelnames is het ons nog maar twee keer gelukt”, aldus Van Peborgh. “Zo’n wedstrijd is toch altijd een prestigeslag. Dat we hier goed presteren, bewijst dat we er als team iets moois van willen maken.”

CABW van Jeroen D’Hoedt werd tweede in 2:17:33 en pakte daarmee wel de zege in het Interclubklassement. De derde plaats was voor Herve (2:17:02). 

Geen nieuw Belgisch record voor The Yellow Armada

Bij de dames deed The Yellow Armada een gooi naar het Belgisch record (2:28:49), dat ze een jaar geleden in Brussel hadden neergezet. Bij de eerste wissel van de Tasuki lagen de titelverdedigers nog voor op schema, maar na 42,195 kilometer moesten Nina Lauwaert en co bijna drie minuten toegeven op hun tijd van vorig jaar: 2:31:39. 

“We wisten dat het een zware opdracht zou worden”, sprak slotloopster Lauwaert. “Zeker na het uitvallen van Sophie Van Accom door ziekte. Bovendien zaten Karen (Van Proeyen, nvdr.) en ik niet in dezelfde topvorm van vorig jaar. Zij heeft net een marathon gelopen, ik ben nog aan het opbouwen. Dan weet je dat het moeilijk wordt. Maar het blijft ook nu een mooie overwinning. Voor mij is het al de vierde opeenvolgende zege, volgend jaar gaan we voor vijf op een rij.”

In het bedrijvenklassement ging de overwinning naar de NMBS/SNCF. De overwinning bij de gemengde teams was voor AV Toekomst. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?