Active walking: iedereen doet het. Maar doe je het met de juiste schoenen?

“Make active walking great again”, zei nog nooit iemand. Want ten eerste is active walking altijd al ‘great’ geweest. En ten tweede, jij als loper doet het ongetwijfeld ook. Lees hier waarom en hoe je nog meer motivatie verzamelt om aan active walking te doen.

Active walking is geen afgezwakte vorm van lopen. Het is een vorm van beweging dat we met z’n allen regelmatig doen. Hoe vaak slenterde jij deze zomer door toeristische steden? Of verkende je al wandelend de verdoken parels in binnen- en buitenland? Hoe dikwijls stap jij met je hond de deur uit voor een vast toertje rond je huis? Hoe vaak besef je na een dag shoppen, dat je best wel wat kilometers hebt afgelegd? En dan hebben we het nog niet eens over de wandelingen die we bewust doen. Conclusie: we wandelen meer dan we denken.

Tot welk type behoor jij?

Je ziet bij active wandelaars nog iets te vaak twee scenario’s. Ofwel kiezen ze voor typische stijve, leren wandelschoenen – naar onze bescheiden mening niet supercomfortabel en behoorlijk zwaar aan de voet. Ofwel zijn de favoriete sneakers het kind van de rekening – een pak lichter aan de voet, een pak ‘fashionabler’ maar niet voorzien van het comfort dat nodig is om meerdere kilometers af te leggen.

De schoen waarvan je (nog) niet wist dat je ‘m nodig hebt

Stel, we plaatsen de typische zware wandelschoenen en sneakers op een schaal, wat krijg je dan? Simpel. Exact in het midden staan de active walking schoenen. Active walking schoenen zijn de schoenen waarvan je niet wist dat je ze nodig hebt, tot je ze één keer aantrekt. Deze wandelschoenen zijn namelijk een afgeleide van trailschoenen. In vergelijking met de typische zware wandelschoenen bieden ze meer comfort, zien ze er frisser uit en zijn ze een pak lichter en soepeler. In vergelijking met je sneakers hebben ze qua look een zeker sneakergehalte, maar ze bieden een pak meer demping aan rug en knieën. Het beste van twee werelden zegt men dan.

Active walking schoenen hebben bovendien nog extra troeven. Je hebt ze ook in een waterafstotende én/of in een hogere versie. Deze combinatie beschermt je voeten beter tegen plassen en hoog gras. Het geeft ook iets meer stevigheid en stabiliteit, wat nodig kan zijn als je bijvoorbeeld met een zware rugzak op stap gaat. Zolang je het hooggebergte niet opzoekt, kunnen deze schoenen alles aan.

HITTA zet je in beweging

Bij Runners’ lab willen ze iedereen laten kennismaken met het comfort van active walking schoenen. Tegelijk willen ze meer mensen aan het wandelen krijgen. Onder andere door de HITTA-app mee uit te bouwen. Deze motivatie-app zet je op een speelse manier in beweging. In plaats van ‘doelloos’ rond te wandelen, kan je op zoek gaan naar verschillende checkpoints die over heel Vlaanderen verspreid liggen. Stel jezelf doelstellingen door dagelijks x-aantal points te unlocken en ontdek zo nieuwe plaatsen in jouw omgeving.

Ontdek het aanbod active walking schoenen in de Runners’ lab webshop

Overtuigd dat jij eigenlijk ook active walking schoenen nodig hebt? Of benieuwd naar het aanbod van dit type schoen? Neem dan snel een kijkje in de webshop van Runners’ lab.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?