Acerta Brussels Ekiden opnieuw op recordkoers!

De Acerta Brussels Ekiden was vorig jaar met 1.588 teams al de grootste aflossingsmarathon ter wereld. Op 17 oktober staan er nog eens meer dan 50 teams extra aan de start, voor het eerst goed voor meer dan 10.000 lopers in totaal!

Met meer dan 1.650 teams en 10.000 lopers is de Acerta Brussels Ekiden veruit het grootste bedrijvensportevenement in België. Titelsponsor Acerta geeft alvast het goede voorbeeld en komt met een flink aantal teams aan de start.

Heel wat toplopers zakken op 17 oktober af naar het Koning Boudewijnstadion. Zo behoren titelverdediger Saucony (met oa. meervoudig 10 Miles-winnaar Nick Van Peborgh en Lukas Van Assche) en Den Blompot (met oa. Isaac Kimeli) tot de grote favorieten. Op het Belgisch Kampioenschap voor atletiekclubs wordt het onder meer uitkijken naar Excelsior Brussel met in haar rangen Koen Naert, die twee weken geleden nog schitterde op de marathon van Berlijn met een eindtijd van 2u10’31”.

Nog meer schoon volk op de startlijst vinden we in het team van Tia Hellebaut, Kim Gevaert en Olivia Borlée. Broers Kevin, Jonathan en Dylan én vader Jacques Borlée lopen eveneens mee, elk in een ander team ten voordele van SOS Kinderdorpen. Ook Studio Brussel vaardigt een team af, met daarin oa. Stijn Vlaeminck, Stijn Van de Voorde en Eva De Roo.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.