Acerta Brussels Ekiden is ’s werelds grootste

Met ruim 1250 teams is de Acerta Brussels Ekiden nu zaterdag de grootste aflossingsmarathon ter wereld en het grootste bedrijvensportevenement in België.

In een ekiden lopen ploegen van zes deelnemers een aflossingsmarathon (42,195 km). Dat maakt van de overwegend individuele sport die afstandslopen is, een echte teamsport.

De Acerta Brussels Ekiden in en rond het Koning Boudewijnstadion in Brussel is helemaal uitverkocht. Komen kijken kan nog wel. Om 13u geven Tia Hellebaut en de broers Borlée het startschot. Wie wil kan met hen ook nog op de foto. Net voor de start zal de hoogspringster aan Kim Gevaert een bedrag overhandigen dat de verschillende teams hebben ingezameld voor SOS Kinderdorpen.

Een ekiden is uitermate geschikt als teambuildingevenement voor bedrijven. Die kans laten 900 bedrijven niet liggen: van multinationals tot kleine kmo’s, tal van Belgische bedrijven schreven één of meerdere ploegen in, ING zelfs 69. Sommigen maken er een heuse familiedag van.

“De Acerta Brussels Ekiden is een uniek teamevenement”, zegt Bob Verbeeck, CEO van Golazo en organisator van de ekiden. “Samen met collega’s en vrienden een marathon tot een goed einde brengen, is een schitterende ervaring. Het enthousiasme van de deelnemende ploegen werkt dan ook aanstekelijk. Met een groei van 300 teams zitten we nu aan bijna 7.500 actieve deelnemers. De ambiance aan de aankomstlijn geeft echt kippenvel.”

72% BEDRIJVENTEAMS

De Acerta Brussels Ekiden is voor de vijfde keer op rij een sportief hoogtepunt in de agenda van Acerta. Geert Volders, managing director Sales & Marketing van Acerta: “In 2008 hebben we onszelf als doel gesteld om van de Acerta Brussels Ekiden het grootste bedrijvenevenement van België te maken. Sinds ons engagement in 2008 is het aantal bedrijventeams gestegen van 200 naar 900. Vandaag maken de bedrijventeams dus 72% uit van de 1.250 ingeschreven teams. Ook binnen Acerta zelf dragen we ons steentje bij: we vaardigen 24 teams af dit jaar en dat zijn er weer twee meer dan vorig jaar. Omdat ieder team ook zijn supporters meebrengt is de Acerta Brussels Ekiden een ongekend bedrijfs- en familiefeest. De verbondenheid tussen medewerkers en mensen onderling is er werkelijk voelbaar.”

Dit jaar loopt er tussen de 7.500 ingeschrevenen ook een uitzonderlijk team mee. Geert Volders: “Jacques Borlée heeft inderdaad besloten om de partners van de familie Borlée op een speciale manier in het zonnetje te zetten. Samen met de ceo’s van deze partnerbedrijven loopt hij onze Acerta Brussels Ekiden. Met dergelijke initiatieven houden we onze Acerta Brussels Ekiden fris en actueel.”

BK INTERCLUB

De Acerta Brussels Ekiden is overigens ook het nationaal interclubkampioenschap. Zowat alle toppers van het veldlopen, de piste en de weg zullen aan de start staan en van deze dag dus ook een topsportevent maken. Opnieuw staat er een erg kwalitatief deelnemersveld aan de start. De Catherine de Valois teams en het Saucony team lijken de beste papieren te hebben. 

Voor de allerkleinsten is er ook een Chiquita Kids Run 1 km om 12 uur. Inschrijven hiervoor kan nog ter plaatse vanaf 10 uur.

De Acerta Brussels Ekiden start net buiten het Koning Boudewijnstadion, voor tribune 1. Het parcours is 5 km lang en loopt ondermeer door het Park van Laken. Aflossen doen lopers in aflossingszones in het stadion.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?