Abdijentocht verleidt je in 5 stappen

Op 25 mei vindt de Abdijentocht (Tongerlo - Herselt - Averbode) plaats. Zonder overdrijven een van de mooiste loopevents. En wel om deze 5 redenen ...

1. Groen parcours

Het parcours van de Abdijentocht loopt door de mooie bossen van de streek, over het tracé dat de paters vroeger gebruikten tussen de abdijen van Tongerlo en Averbode. 90 procent is onverhard, wat aangenaam is voor je voeten. Bovendien beschermen de bomen je bij warm weer tegen de zon en bij nat weer tegen de regen. Altijd win-win.

2. Familie-event

Het mooie aan de Abdijentocht is dat je niet per se hoeft te lopen? Ook wandelaars zijn meer dan welkom. Maak er dus een familiedag van en neem deel met je kinderen en hond.

3. Interprovinciaal

Over 16 kilometer door 3 provincies lopen of wandelen? Dat kan alleen tijdens de Abdijentocht en wel door Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant.

4. Lekkere beloning

Uiteraard krijg je na afloop een medaille. Maar de Abdijentocht zou de Abdijentocht niet zijn, mocht je ook geen lekker biertje mogen degusteren. Na 16 kilometer wacht er een Tongerlo Abdijbier op je (deelnemers +18 jaar).

5. Donderdag = loopdag

De meeste wedstrijden vinden plaats in het weekend, de Abdijentocht niet. Op Hemelvaartsdag kun je de streek rond Averbode en Tongerlo verkennen. Wie de brug maakt, kan op vrijdag bekomen van de sportieve exploten. En dan moet het weekend nog beginnen!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?