Abdijentocht traditie op Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag wordt er gewandeld en gelopen tussen de abdijen van Tongerlo en Averbode. Nu donderdag is het Sporta-centrum in Tongerlo de start- en De Vijvers in Averbode de aankomstplaats.

Het parcours van 16 km verloopt grotendeels door de prachtige bossen tussen de abdijen van Averbode en Tongerlo. Voor het tweede jaar op rij zullen de deelnemers aan de Abdijentocht door de Abdij van Tongerlo lopen of wandelen. De finish ligt dit jaar in het prachtige Domein De Vijvers waar iedereen nog rustig op een terrasje kan napraten.

De Abdijentocht is er zowel voor lopers als wandelaars. Bijna 2.000 wandelaars en lopers schreven zich dit jaar vooraf in, dat zijn er ongeveer evenveel als vorig jaar. Op Hemelvaartsdag worden er in totaal 3.500 deelnemers verwacht. Dat is evenveel als de recordeditie vorig jaar. De organisatie voorziet gratis busvervoer voor de deelnemers tussen Averbode en Tongerlo.

TONGERLO ABDIJBIER VOOR ALLE DEELNEMERS

Alle deelnemers aan de Abdijentocht krijgen bij aankomst van Brouwerij Primus Haacht een gratis Tongerlo Abdijbier. Voor de wandelaars staat er onderweg, na ongeveer 9 km, ook al een Tongerlo klaar. Voor de lopers zijn er onderweg 3 bevoorradingen met water.

Inschrijven voor de Abdijentocht kan in het Sporta-centrum in Tongerlo (Geneinde). De inschrijvingen zijn open tussen 7u en 11u (wandeltocht) en vanaf 11u tot vlak voor de start (loopwedstrijd).

Programma Abdijentocht
Start wandeling 16 km: tussen 7u en 11u
Start Abdijentocht voor lopers 16 km: 15u

Start: Sporta-centrum Tongerlo (Geneinde)
Finish: Domein De Vijvers Averbode

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?