Abdijentocht rondt magische kaap

Voor het eerst in de geschiedenis van de Abdijentocht werd de kaap van de 4000 deelnemers gerond. Na afloop van hun inspanning konden zij allemaal ontspannen genieten van het beste bier van het jaar 2015.

De Abdijentocht is een unieke natuurloop en wandeltocht. De deelnemers lopen of wandelen van het Sporta-centrum in Tongerlo naar Domein De Vijvers in Averbode. Sinds 2009 is er een beurtrol tussen Tongerlo en Averbode als aankomstplaats. Dit jaar was het prachtige Domein De Vijvers in Averbode de eindbestemming.

Onder een stralende zon genoten 1250 wandelaars en 2750 lopers van het 16 km lange parcours dat grotendeels loopt door de prachtige bossen tussen de abdijen van Tongerlo en Averbode. Naar goede gewoonte wandelden of liepen de deelnemers ook door de Abdij van Tongerlo.

Alle deelnemers aan de Abdijentocht kregen bij aankomst van Brouwerij Primus Haacht een gratis Tongerlo Abdijbier aangeboden. Voor de wandelaars stond er onderweg, na ongeveer 9 km, ook al een Tongerlo klaar.

Steven Heemskerk won bij de mannen. Hij haalde het in 51’46”. In de slotfase snelde hij nog voorbij Jeroen Hendrikx, die derde was in de jongste Antwerp 10 Miles. Bart Borghs werd derde in 53’53”.

Bij de vrouwen haalde Sarah Minart het. Zij finishte in 1u04’34. Daarmee was ze viereneenhalve minuut sneller dan de tweede, Lore Van De Perre. Mien Van Wuytswinkel werd derde.

Volgend jaar op hemelvaart gaat de Abdijentocht weer door in de omgekeerde richting, van Averbode naar Tongerlo. Voor wie zo lang niet kan wachten, zijn er snel twee nieuwe afspraken in de Argenta Running Tour. Aanstaande zondag is het Stadsloop Gent, op pinkstermaandag is het Kortrijk Loopt. Inschrijven voor beide events kan nog!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?