Abdijentocht is klassieker op Hemelvaartsdag

Op donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag, vindt de 41ste editie van de Abdijentocht plaats met op het menu een loop- en wandeltocht van 16 km van Tongerlo naar Averbode en een wandeling van 33 km van en naar Averbode. Online inschrijven kan vanaf nu.

Nabij start en finish van de Abdijentocht – Sporta Spot Kempen in Tongero en Domein De Vijvers in Averbode – zien de deelnemers de eeuwenoude, majestueuze norbertijnenabdijen waarnaar dit traditierijke loop- en wandelevenement genoemd is opdoemen: de in 1134 gestichte abdij van Averbode en de eveneens uit die periode daterende abdij van Tongerlo.

Het gebied tussen de twee abdijen in wordt gekleurd door de Merodebossen, één van de mooiste stukjes natuur van België, waar het heerlijk wandelen en lopen is. Deelnemers aan de 16 km kunnen parkeren in Averbode en van daaruit een shuttleservice nemen naar de start in Tongerlo.

De Abdijentocht maakt deel uit van de Nature Trail Series, de verzameling van de meest groene loop- en wandelevenementen van ons land.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?