Abdijentocht dit jaar van Tongerlo naar Averbode

Nu zondag staat met de Abdijentocht de groenste manche van de Carrefour Runningtour op het programma. Deze unieke natuurloop en wandeltocht voert de deelnemers dit jaar van de Abdij van Tongerlo naar het Domein De Vijvers in Averbode.

De Abdijentocht loopt voor 90% over onverhard terrein. (foto alain buyck)
Het parcours van 16 km verloopt voor 90% over onverhard terrein door de prachtige bossen tussen de Abdijen van Tongerlo en Averbode, met als kers op de taart een prachtige passage door Domein De Vijvers. Sinds 2009 is er een beurtrol tussen Tongerlo en Averbode als aankomstplaats.

De Abdijentocht is er zowel voor lopers als wandelaars. 1.500 wandelaars en lopers schreven zich dit jaar vooraf in. Met het mooie weer worden er 3.500 deelnemers verwacht. De organisatie voorziet gratis busvervoer voor de deelnemers tussen Averbode en Tongerlo. 

Van sporten krijg je dorst en daarom krijgen alle deelnemers aan de Abdijentocht bij aankomst van Brouwerij Primus Haacht een gratis Tongerlo Abdijbier. Voor de wandelaars staat er onderweg, na goed 9 km, ook al een Tongerlo klaar.

Inschrijven voor de Abdijentocht kan in Sporta-centrum Tongerlo (Geneinde 2). De inschrijvingen zijn open tussen 7u00 en 11u00 (wandeltocht) en vanaf 11u00 tot vlak voor de start (loopwedstrijd).


Abdijentocht 2011
Start wandeling 16 km: tussen 7u00 en 11u00
Start Abdijentocht voor lopers 16 km: 15u00
Start: Boerenkrijglaan, Tongerlo 
Finish: Domein De Vijvers, Averbode

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?