Abdijentocht dit jaar van Averbode naar Tongerlo

De Abdijentocht op Hemelvaartdag is één van de mooiste natuurlopen van het land. Dit jaar trekken de deelnemers van Energy Park (het vroegere Domein De Vijvers) in Averbode naar de Abdij van Tongerlo.

Het parcours is voor 80% onverhard. (foto runningtour)
Het parcours van 15,8 km verloopt voor meer dan 80% op onverhard terrein door de prachtige bossen tussen de Abdijen van Averbode en Tongerlo. Sinds 2009 is er een beurtrol tussen Averbode en Tongerlo als aankomstplaats.

De Abdijentocht is er zowel voor lopers als wandelaars. Al meer dan 1.300 wandelaars en lopers schreven zich dit jaar vooraf in. In totaal worden er 3.300 deelnemers verwacht. De organisatie voorziet gratis busvervoer voor de deelnemers tussen Averbode en Tongerlo.

Traditioneel vinden ook enkele bekende Vlamingen de weg naar deze unieke loopwedstrijd. Zo zal dit jaar triatleet Rutger Beke deelnemen.

TONGERLO ABDIJBIER VOOR ALLE DEELNEMERS

Alle deelnemers aan de Abdijentocht krijgen bij aankomst een gratis Tongerlo Abdijbier. Voor de wandelaars staat er zelfs onderweg nog een Tongerlo klaar.

Inschrijven voor de Abdijentocht kan in Energy Park Averbode (Judocus Pauwelslaan). De inschrijvingen zijn open tussen 7u00 en 11u00 (voor wandelaars) en vanaf 11u00 tot vlak voor de start (voor lopers).
 
De Abdijentocht maakt deel uit van de Carrefour Running Tour, de verzameling van de mooiste massalopen van ons land. Alle info over de Abdijentocht vindt u op www.carrefourrunningtour.be.


Programma van de Abdijentocht (13 mei)
Start: Energy Park, Domein De Vijvers (Judocus Pauwelslaan, Averbode)
Finish: Abdij van Tongerlo (Geneinde, Tongerlo)
Start loopwedstrijd: 15u00
Vrije start wandeling: tussen 7u00 en 11u00

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?