Aangenaam loopweer voor GVA Dwars door Turnhout

Nu zaterdagavond 25 augustus begint de DVV Running Tour na een korte zomerpauze aan haar najaarsoffensief met de 2de editie van GVA Dwars door Turnhout.

Het overwegend vlakke parcours brengt een geslaagde combinatie tussen stad en natuur. Op de 11 km lopen de deelnemers immers vanuit het centrum langs het kanaal naar het mooie vennengebied van Turnhout. De reacties van de deelnemers van de eerste editie waren unaniem: dit parcours is een echte aanrader!

Het warme weer van het afgelopen weekend maakt plaats voor aangename looptemperaturen. Toch voorziet de organisatie twee bevoorradingsposten voor de 11 km en één voor de 5 km. Elke deelnemer krijgt ook nog een drankje aan de finish. Er zijn meer dan 800 lopers vooraf ingeschreven. De organisatie verwacht ongeveer 1.500 deelnemers aan de start van GVA Dwars door Turnhout en dat zijn er ruim 300 meer dan vorig jaar.

De 11 km blijft met ongeveer 500 voorinschrijvingen veruit de populairste afstand. Maar ook de Start to Run 5 km en de Chiquita Kids Run 1 km doen het goed. Schepen voor Sport Erik Vos geeft het goede voorbeeld. Hij geeft zaterdag het startschot om vervolgens de 5 km zelf mee te lopen. Start en aankomst op het Warandeplein. Het Warandeplein is net als vorig jaar de centrale locatie voor GVA Dwars door Turnhout met de start- en aankomst, DVV stretchpoint, massagestand, maar ook heel wat leuke animaties door Gazet van Antwerpen.

De dag wordt er muzikaal afgesloten met een optreden van The Baboons; zij brengen een mengeling van rock ‘n’ roll, Black Soul en Rhythm and Blues. Deze vijfkoppige formatie speelt een thuismatch en zal dus zeker voor ambiance in de keet zorgen. De inschrijvingen, sporttassenbewaarplaats, kleedkamers en douches kan je terugvinden in Sporthal Sint-Victor op 100 m van het Warandeplein.
 
PARTENA RUN CLASSICS

De Partena Run Classics is in Turnhout aan zijn voorlaatste manche toe. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen kan de eindzege er worden vastgelegd. Alexander Diaz Rodriguez moet op de 11 km hiervoor wel afrekenen met onder meer Tom Vanslambrouck, Stijn Fincioen, Bram Coppens, Angelo Vandecasteele en Dries Busselot.

De vrouwen lopen in Turnhout de 5 km als onderdeel van de Partena Run Classics. Bij hen kan Veerle Dejaeghere met een overwinning ook haar eindzege veilig te stellen. Haar rechtstreekse concurrent Sigrid Vandenbempt staat in Turnhout niet aan de start. Het is dus aan Kim Geypen, Leen Leysen, Elke Van Hoeymissen en Gwendolyn De Deyne om het haar moeilijk te maken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?