AA Drink Spartacus Thor pakt zondag uit met 10 nieuwe obstakels en Belgisch kampioenschap sprint

Op zondag 10 september vindt in Thor Park in Genk de achtste editie van de AA Drink Spartacus Thor plaats. Nieuw dit jaar op het programma van deze beroemde obstacle run is de 100 meter sprint i.s.m. de Belgian Obstacle Course Racing Association, die bovendien als Belgisch kampioenschap geldt. Daarnaast worden er naar goede gewoonte ook parcoursen van 3, 5 en 10 km uitgetekend. Van de 30 hindernissen zijn er dit jaar 10 gloednieuwe. Inschrijven kan nog tot en met zaterdag. Het wordt mooi weer, er zijn veel “waterhindernissen”, ideaal voor late beslissers.

De obstakels van AA Drink Spartacus Thor hebben ronkende en inmiddels vertrouwde namen als Ramp Attempt, Monkey Bridge en Tobogaaan. De mijnterril zelf doet voor de deelnemers aan de 10 km opnieuw dienst als natuurlijk obstakel. De durfals mogen zich zondag ook verlekkeren op tien gloednieuwe hindernissen.

Wie 10 km te lang vindt, kan kiezen voor een parcours van 5 km met 22 obstakels. Ook de AA Drink Spartacus Family Run is opnieuw van de partij. Dit is een aangepast parcours van 3 km voor de jongste deelnemers, van 6 tot 12 jaar. Zij mogen zondag 15 obstakels bestormen.

Een primeur dit jaar is de 100 meter sprint. AA Drink Spartacus Thor organiseert deze proef, waarbij de deelnemers in sneltempo 12 obstakels moeten overwinnen, in samenwerking met BOCRA, de Belgian Obstacle Course Racing Association. Deze wedstrijd geldt tevens als open Belgisch kampioenschap en wordt gehouden op het officiële WK-parcours.

Enkele dagen na AA Drink Spartacus Thor, meer bepaald van 14 tot 17 september, vormen de mijnterrils rond Genk en het Thor Park immers ook het decor voor het wereldkampioenschap obstacle course racing. De 100 meter sprint van zondag zal identiek zijn aan de 100 meter sprint op het WK. Andere afstanden op het WK zijn de 15 km en de 3 km. Maar liefst 20 obstakels die op het parcours van AA Drink Spartacus Thor staan, zullen ook op het WK staan.

Om deel te nemen aan het WK moet je aangesloten zijn bij een nationale obstacle racing-federatie. Aan AA Drink Spartacus Thor mag iedereen deelnemen. Online inschrijven kan nog tot en met 9 september.

“Wij zijn natuurlijk altijd verheugd wanneer er grote sportieve evenementen in onze stad georganiseerd worden”, vertelt Kathleen Parthoens, schepen van Sport, trots. “We zijn al aan de achtste editie van AA Drink Spartacus Thor, we kunnen stilaan spreken van een vaste waarde.” Burgemeester Wim Dries valt bij: “En er worden elk jaar nieuwigheden toegevoegd, nieuwe uitdagingen die sporters blijven aanspreken en supporters weer nieuw entertainment bieden. Het blijft boeien, keer op keer!”

PRAKTISCHE INFO AA DRINK SPARTACUS THOR

Programma zondag 10 september 2023:

• Vanaf 9u00: afhalen startnummers en T-shirts
• 9u30 – 10u40: start AA Drink Spartacus Family Run (3 km) in waves
• 9u30 – 13u30: start 100m sprint i.s.m. BOCRA
• 11u00 – 13u00: start AA Drink Spartacus Thor 5 km in waves
• 13u20 – 14u00: start AA Drink Spartacus Thor 10 km mét tijdsregistratie in waves
• 14u00 – 15u00: start AA Drink Spartacus Thor 10 km zonder tijdsregistratie in waves
• 14u30: finales BK 100m sprint

Locatie:

Thor Park (Oude Mijnsite), Waterschei-Genk
Thor Park 8000 – 8320
3600 Genk

Meer info en inschrijvingen:

www.aadrinkspartacusseries.be

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?