AA Drink Spartacus Thor is generale repetitie voor WK

Op zondag 10 september keert de AA Drink Spartacus Thor terug naar de mijnterrils van Waterschei, Genk. Nieuw dit jaar op het programma van deze beroemde obstacle run is de 100 meter sprint. Meteen een voorproefje op het WK obstacle course racing van de week nadien.

De langste afstand op de AA Drink Spartacus Thor is de 10 km, waarbij de deelnemers 30 hindernissen moeten overwinnen. De hindernissen hebben ronkende namen als Swinging is not a crime, Terrilfying en Vietcong Tunnels. Ook de AA Drink Spartacus Family Run is opnieuw van de partij. Dit is een aangepast parcours van 3 km met 15 obstakels voor de jongste deelnemers, van 6 tot 12 jaar. Mag het wat meer zijn dan de Family Run maar is 10 km net te veel van het goede? Het parcours van 5 km met 22 hindernissen is er voor alle obstacle runners vanaf 12 jaar.

En dan is er tot slot ook nog de 100 meter sprint, waarbij de deelnemers non-stop obstakels moeten overwinnen. Deze proef wordt volledig georganiseerd door BOCRA, de Belgian Obstacle Course Racing Association, en geldt tevens als open Belgisch kampioenschap … en generale repetitie voor het WK. Enkele dagen na de AA Drink Spartacus Thor, meer bepaald van 14 tot 17 september, vormen de mijnterrils rond Genk immers ook het decor voor het wereldkampioenschap obstacle course racing. De 100 meter sprint van de AA Drink Spartacus Thor zal identiek zijn aan de 100 meter sprint op het WK. Andere afstanden op het WK zijn de 15 km en de 3 km. 2500 atleten uit 80 landen zullen op het WK op die langste afstand grotendeels dezelfde obstakels bedwingen als tijdens de AA Drink Spartacus Thor, aangevuld met nog een aantal extra hindernissen.

Open BK

Tijdens AA Drink Spartacus Thor kan je je kans wagen op het parcours van de 100m sprint. Zowel ervaren atleten als recreanten krijgen 2 pogingen om de race met 12 obstakels af te leggen. Atleten die aangesloten zijn bij een federatie plaatsen zich meteen voor het BK. Wil jij je kans wagen op dit BK? Schrijf je dan tijdig in, want er zijn slechts 120 plaatsen beschikbaar.

De WK’s worden betwist in verschillende (leeftijds)categorieën, vanaf 10 jaar. Hiervoor moeten deelnemers wél aangesloten zijn bij een nationale obstacle racing-federatie.

Aan de AA Drink Spartacus Thor mag iedereen deelnemen. Online inschrijven kan nog tot en met 9 september.

Meer info en inschrijvingen via www.aadrinkspartacusseries.be.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?