AA Drink Spartacus Thor begroet zondag 3000 obstacle runners in Genk

Het Thor Park in Genk wordt op zondag 11 september opnieuw ingenomen door stoere vrouwen en mannen voor de zevende editie van AA Drink Spartacus Thor. Zo’n 3000 deelnemers zullen er de uitdaging aangaan met de natuurelementen en diverse obstakels. Dat zijn er ruim 400 meer dan vorig jaar. Vooral de Family Run van 3 km – waarin kinderen samen met hun ouders, peters, meters of grootouders samen de uitdaging aangaan - zit in de lift. Inschrijven kan nog tot en met zaterdag.

Het decor voor de zevende editie van AA Drink Spartacus Thor is opnieuw indrukwekkend. In de schaduw van de oude mijnschachten van Waterschei liggen start en finish in het Thor Park. Dit gebied van tien vierkante kilometer bestaat uit terrils, landduinen en een mooie beekvallei die tot het Nationaal Park Hoge Kempen behoort. Een deel van het parcours loopt over de Klaverberg, een prachtig natuurgebied dat beheerd wordt door Agentschap Natuur & Bos. De mijnterrils van As domineren van begin tot einde het uitzicht. Kortom: een overweldigende setting voor een pittige inspanning.

De deelnemers kunnen kiezen uit drie verschillende hindernissenparcoursen. De Family Run is 3 km lang en telt 12 hindernissen. Wie graag een grotere uitdaging aangaat, kan kiezen voor de 7 km (18 hindernissen) of de 12 km (22 hindernissen). De hindernissen hebben klinkende namen als Terrilfying, Broke Back Mountain, Ninjaaah, Vietcong tunnels, Chickenfarm en Arachnafobia. Dit jaar hebben ook heel wat bedrijven zich ingeschreven voor AA Drink Spartacus Thor. Zo komt bijvoorbeeld H.Essers met ruim 180 deelnemers aan de start van de 7 km.

Net zoals op tv

Afgelopen zomervakantie kon je op VTM en VTM GO naar Spartacus Run kijken. In dit tv-programma namen bekende Vlamingen het op een uitdagend hindernissenparcours tegen elkaar op. Zondag mag iedereen het zelf komen proberen in Genk!

De Monkey Bridge – een apenbrug over twee touwen waar je evenwicht wordt getest – en de Tobogaaan! – een gigantische glijbaan die je in het water lanceert – en de loodzware beklimming van de mijnterril zijn klassiekers onder de obstakels die onderweg op het menu staan. Maar voor de ervaren deelnemers zijn er ook nieuwe beproevingen. De vernieuwde Netfly ken je misschien van op tv.

Na de finish heeft AA Drink Spartacus Thor nog een extra verrassing in petto voor de deelnemers, een allerlaatste ‘hindernis’. Want om bij je flesje AA Drink te komen waarmee je terug energie tankt, moet je nog over een mini-ramp klimmen. Al is dat voor een echte Thor geen ‘ramp’ natuurlijk …

AA Drink Spartacus Thor is de eerste van twee events in de AA Drink Spartacus Series. Na de heroïsche obstacle run in Genk aanstaande zondag volgt er op zondag 16 oktober ook nog de AA Drink Spartacus Run in De Schorre in Boom.

Meer info & inschrijven >>

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?