A fridge too far?

Tony 'The Fridge' Phoenix-Morrison zal het rustiger moeten aandoen in de toekomst. De Brit, die 40 marathons liep met een koelkast op zijn rug, heeft last van ... rugproblemen.

Tony The Fridge haalde al heel wat loopstunts uit met een koelkast op zijn rug. Zo liep hij in 2012 dertig achtereenvolgende halve marathons en droeg hij het gevaarte ook al eens 24 uur aan een stuk mee. Dat deed hij allemaal om geld in te zamelen voor het goede doel.

Tony’s recentste stunt bestond erin om 40 marathons in 40 dagen tijd te lopen. Daarna nam hij ook nog eens deel aan de Great North Run. Aan het einde van deze halve marathon had de Brit echter geen gevoel meer in het rechterbeen. Een MRI-scan wees uit dat de grote zenuw van het bovenbeen bijeengedrukt was.

Volgens zijn fysiotherapeut zou Tony The Fridge het beter wat kalmer aandoen. Een raad die hij (gedeeltelijk) gaat opvolgen. “40 marathons op rij lopen doe ik niet meer, dat was gekkenwerk”, aldus de Brit. “Maar ik ga zeker opnieuw met mijn koelkast lopen. Zo zou ik in de toekomst dwars door Amerika, over de Chinese Muur en op de Kilimanjaro willen lopen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?