95-jarige loopt wereldrecord (VIDEO)

Charles Eugster heeft op 95-jarige leeftijd een nieuw wereldrecord gelopen op de 200 meter in zijn leeftijdsklasse. Bekijk de beelden!

Afgelopen weekend werd er niet alleen in Praag gestreden om de atletiekmedailles. In Londen vond namelijk de British Masters Athletics Meeting plaats. Blikvanger van dienst was de in Groot-Brittannië geboren Zwitser Charles Eugster.

De gepensioneerde tandarts brak in de leeftijdscategorie 95+ het Britse record op de 60 meter (15,32 seconden) en verpulverde het wereldrecord op de 200 meter (55,48 seconden). Hij was daarmee 2,4 seconden sneller dan het vorige record van de Amerikaan Orville Rogers dat dateert van maart 2013.

Eugster wordt ook wel de ‘fitste bejaarde ter wereld’ genoemd. Hij begon pas op zijn 85ste terug te lopen, om zijn conditie te verbeteren en het verouderingsproces te vertragen. Twee jaar later schreef hij zich in bij een bodybuildingclub. “Waarom? Om de aandacht te trekken van die sexy, jonge 70-jarige meisjes op het strand”, aldus Eugster op de BBC. “Ik wil hiermee bewijzen dat je op iedere leeftijd nog uitdagingen aan kunt gaan en doelen kunt verwezenlijken.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?