94-jarige Belg doet een ‘Usain Boltje’

Emiel Pauwels is in San Sebastian Europees kampioen geworden bij de veteranen op de 65 meter sprint indoor. Bekijk de beelden van de spectaculaire inhaalrace!

Pauwels’ enige concurrent in de finale van de 65 meter sprint was de Fin Ilmari Koppinen, met zijn 95 lentes de oudste deelnemer op het EK voor veteranen. Koppinen startte sterk en leek halfweg zegezeker, maar toen zette PauwelsMieltje voor de vrienden – zijn turbo aan en ging erop en erover. Pauwels pakte in San Sebastian overigens ook nog een zilveren medaille. Hij legde de 400 meter af in 2:40.

Mieltje is een levende sportlegende in Brugge. Als lid van Olympic Brugge won hij tot vandaag honderden wedstrijden. In 1982 won hij ook de Trofee voor Sportverdienste in zijn thuisstad.