9 weetjes over hardlopers

Iedere lopers heeft zo zijn eigen gewoontes. Uit een onderzoek van Brooks Running in samenwerking met Wakefield Research blijken een aantal leuke weetjes over hardlopers!
Met of zonder onderbroek? Van de vrouwelijke Canadese loopsters zegt 11% zonder onderbroek te lopen; bij hun Amerikaanse collega’s bedraagt dit 8%. De Duitse dames hebben duidelijk een andere smaak: zij houden van een comfortabele, ouderwetse ‘bomma-onderbroek’ om te gaan lopen.

Wat met de sportbeha? 47% van de vrouwelijke loopsters draagt een sportbeha met racerback, terwijl 39% gekruiste bandjes verkiest.

Solo of duo? 20% van de Amerikaanse loopsters heeft graag het gezelschap van haar hond. Toch verkiest 32% een andere loper als running buddy.

Dol op loopschoenen: 79% van de ondervraagden beweert dat ze resoluut zouden kiezen voor loopschoenen, als ze voor de rest van hun leven nog maar één type schoenen mogen dragen. Een logische keuze want het leven is toch zoveel makkelijker in hardloopschoenen!

Loper, erger je niet! Pijnlijke blaren staan bovenaan het ergernissenlijstje van 43% van de lopers, gevolgd door dringend naar het toilet moeten tijdens het lopen (32%) en vervelende schuurplekken (14%).

Het weer: 43% van de ondervraagde lopers trainen op de loopband bij slecht weer in plaats van hun training te skippen. De Duitse lopers zijn het sterkst want 52% van hen trotseert wél het slechte weer, jawohl!

Lopen & seks: 35% van de ondervraagden beweert dat seks voor een wedstrijd de prestaties de hoogte injaagt. En volgens 41% va de Amerikanen is het véél gezelliger in bed na een stevig rondje hardlopen? Kortom, lopen komt je liefdesleven ten goede!

Schol! 44% van de lopers beloont zichzelf na het sporten met een glaasje wijn. Bier en cocktails komen op een gedeelde tweede plaats (24%).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?