9.000 x Spartacus in Boom

Donderdag gaan de STIHL Spartacus Series van start. In Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom wordt de derde editie van de Spartacus Run georganiseerd. Het belooft opnieuw het zwaarste en spectaculairste loopevenement van het land te worden.

Alle deelnemers krijgen een heuvelachtig parcours voorgeschoteld van 10 km waarbij 15 adembenemende hindernissen moeten worden overwonnen. Voor het derde jaar op rij zijn alle beschikbare plaatsen ingenomen. Vorig jaar stonden er 5.000 sportievelingen aan de start, dit jaar zijn dat er 9.000. Deze extreme loopwedstrijd is populairder dan ooit.

De Spartacus Run wordt georganiseerd ter nagedachtenis van Artoer Aghajanyan. Artoer overleed in 2011 tijdens zijn deelname aan de Antwerp Ironman. Zijn moeder, Evelina Aghajanyan en zijn vrienden zijn bijzonder opgetogen met het succes van deze derde editie. “Het is onvoorstelbaar dat het evenement zo snel volzet was. Het is opnieuw een prachtig eerbetoon aan Artoer. Ik kijk er al weken naar uit en zal op de eerste rij staan om iedereen aan te moedigen”, vertelt Evelina.

De afgelopen weken werden reeds verschillende proeven bekend gemaakt. De deelnemers zullen proeven met ronkende namen als “Walk on Water”, “The Wall” en “Swim Sala Bim” moeten overwinnen. Maar heel wat hindernissen werden nog niet bekendgemaakt en blijven een verrassing tot op de dag zelf. De gekende proeven vind je terug op www.stihlspartacusseries.be.

Om het comfort van de deelnemers op het parcours zo groot mogelijk te maken zullen de deelnemers in waves van 250 personen starten om de 5 minuten.

Wie er nog bij wil zijn is hopeloos te laat, want de 9.000 plaatsen zijn reeds sinds begin maart de deur uit. Inschrijven ter plaatse kan dus niet meer, maar supporteren en meegenieten van de geweldige sfeer kan uiteraard wel.

Vanaf 10u kunnen deelnemers hun deelnamepakket afhalen aan de inschrijvingen op de grote evenementenweide van Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, waar ook de start en de finish liggen. De start van de eerste wave wordt om 13u gegeven. Iedere deelnemer krijgt een uniek Spartacus Run T-shirt en een prachtige medaille aan de finish. Voor supporters is de toegang gratis.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?