9.000 lopers aan de start, waaronder jongeren uit meer dan 55 scholen

Op zondag 8 oktober mag Hasselt zich uitroepen tot sportieve hoofdstad van Limburg. De 41e editie van Engie Dwars door Hasselt stevent met zo’n 9.000 deelnemers af op een groot succes. Ook leerlingen uit meer dan 55 Limburgse scholen zullen hun loopschoenen aantrekken.

De ENGIE Dwars door Hasselt is op zondag 8 oktober de laatste manche van de ENGIE Running Tour 2023 en heeft voor iedere sportieveling een mooi aanbod in petto. Behalve voor het langste parcours van 15 kilometer – waar ook handbikers aan de start zullen verschijnen – kunnen de deelnemers kiezen voor 10, 5 of 3 kilometer. Voor de allerjongste deelnemers is er een Kids Run van 1 kilometer. Zo’n 9.000 lopers zullen zondag naar Hasselt afzakken.

Dankzij de samenwerking tussen de Stad Hasselt en MOEV – dat zich inzet om leerlingen uit het kleuter-, basis- en secundair onderwijs aan te zetten tot een fittere en gezonde levensstijl – zullen zich onder de 9.000 lopers ook een pak jongeren bevinden. Leerlingen uit meer dan 55 scholen hebben zich ingeschreven voor één van de afstanden. Daarnaast mag ENGIE Dwars door Hasselt zich opmaken voor de op één na grootste Kids Run van het land, na Antwerpen.

Wie de ambitie heeft om in het najaar nog een snelle tijd neer te zetten, is in Hasselt aan het juiste adres. Het vernieuwde parcours op de 10 en 15 kilometer werd zo hertekend dat de lopers aan dezelfde kant van het Albertkanaal blijven, waardoor er geen bruggen en extra hoogtemeters te bedwingen zijn. De aanwezigheid van het AA Drink Pacerteam zal de deelnemers bovendien helpen om het juiste tempo aan te houden.

Start 2 Run Celebration Run

De populairste afstand is de 5 kilometer en dat is geen toeval. Om de tiende verjaardag van de populaire loopapp Start 2 Run te vieren zijn er tal van sportieve feestelijkheden gepland. Zo komt boegbeeld Evy Gruyaert de start geven van de 3 en 5 km, die voor de gelegenheid omgedoopt worden tot Start 2 Run Celebration Run. Om voor wat extra ambiance te zorgen, is er in de Demerstraat een cheering lane opgenomen in het parcours.

Een feest dat meer dan terecht is. Sinds de introductie van Start 2 Run hebben maar liefst 2,4 miljoen mensen hun eerste vijf kilometer gelopen. Alles samen is de app goed voor bijna 50 miljoen kilometers en 646 jaar gelopen tijd. Indrukwekkende cijfers.

Lopen voor het goede doel

Er wordt zondag ook gelopen voor verschillende goede doelen. Think Pink/Race for the Cure zet zich in voor de strijd tegen borstkanker en de ondersteuning van de patiënten. Zowat 300 deelnemers zullen tijdens een wandeling van 3 of 5 kilometer Hasselt roos en wit kleuren. Een tweede goed doel dat extra aandacht krijgt is het Universitair MS Centrum, kortweg UMSC. In samenwerking met de Universiteit Hasselt en Noorderhart zetten zij zich in voor de strijd tegen multiple sclerose, een aandoening van het centrale zenuwstelsel.

VOKA bedrijvencompetitie

ENGIE Dwars door Hasselt is zondag ook de perfecte teambuilding en een uitgelezen netwerkevent voor bedrijven. In de VOKA bedrijvencompetitie zal een tiental bedrijven zich op een sportieve manier met elkaar meten. In het VOKA bedrijvendorp op het Kolonel Dusartplein kunnen de deelnemers achteraf in een aangename setting uitgebreid napraten over hun sportieve prestaties.

Online inschrijven voor ENGIE Dwars door Hasselt is mogelijk tot zaterdag 7 oktober, 23u59: www.engierunningtour.be

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?