8 Core-oefeningen voor een strakker lichaam

Ga fit de zomer in met deze essentiële oefeningen.

Met warmer weer tonen we allemaal wat meer huid, wat voor velen een extra reden is om die bekende corona- of winterkilo’s snel nog kwijt te spelen. Mag het allemaal wat strakker? Zorg dan voor voldoende variatie in je looptrainingen, kies voor gezonde voeding én neem volgende 8 oefeningen op in je trainingsschema voor een maximaal resultaat.

In het huidige nummer van runningBE magazine deelt Energy Lab-coach Ward Vande Capelle zijn tips hoe je efficiënt aan een ‘summerproof’ body kan werken. Hij toont 8 essentiële core-oefeningen, die doeltreffend zijn voor een stakker lichaam én ook functioneel zijn voor lopers. Je hebt er geen fitness of extra materialen voor nodig.

DE OEFENINGEN

1. Glute clamshell
2. Deadbug
3. Zijwaartse plank met beenlift
4. Hip thrust
5. Verticale beenlift
6. Mountain climbers
7. Verhoogde push-up
8. Bodyweight squat

In het magazine krijg je stapsgewijze uitleg voor een correcte uitvoering van de oefeningen en lees je welke spieren je telkens aan het werk zet. Om je te helpen bij de juiste uitvoering kan je de oefeningen nu ook afzonderlijk bekijken op het runningBE YouTube kanaal (runningBE TV). Die kan je HIER bekijken.

Extra tips voor een summerproof body en de stapsgewijze uitleg van de oefeningen vind je terug in runningBE magazine mei/juni. Nog tot 24 juni verkrijgbaar! Of bestel het hier online.

In samenwerking met Energy Lab

Klik hier voor meer trainingsadvies

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?