8.000 lopers tijdens tweede CittA Antwerp Urban Trail

De tweede editie van de CittA Antwerp Urban Trail was een schot in de roos. Maar liefst 8.000 enthousiastelingen ontdekten al lopend de historische Antwerpse binnenstad.

Om 9u30 werd het startschot gegeven voor een 12 kilometer lange tocht door en langs tal van historische plaatsen en gebouwen. Onder andere het MAS, Het Steen, het Centraal Station en zelfs het ‘Schoon Verdiep’ in het stadhuis werden doorkruist. Bij de passages door het Begijnhof en de Stoelstraat zorgde een stralende lentezon voor een extra pigment.

“We mogen gerust spreken van een meer dan geslaagde editie in prachtig weer”, vertelt Greg Broekmans van organisator Golazo. “Vorig jaar was de eerste editie volzet met 4.000 lopers en dit jaar hebben we het aantal deelnemers verdubbeld. Het was een groot succes.”

Net als vorig jaar stonden er ook nu weer een aantal bekende Vlamingen aan de start. Zo trokken onder andere Filip Joos en Geert Hoste hun loopoutfit aan. Burgemeester Bart De Wever, vorig jaar zelf nog deelnemer, beperkte zich dit jaar tot het geven van het startschot.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?