7de editie voor ‘new look’ Dwars door Turnhout

De zevende editie van Dwars door Turnhout wordt speciaal, want de wedstrijd steekt in een nieuw kleedje.

Vernieuwd parcours

Dwars door Turnhout vertrekt voor het eerst op de Grote Markt. De lopers van de 5 en 11 km maken eerst een lus door het centrum, vervolgens gaat het parcours noordwaarts. De deelnemers aan de 11 km passeren ook dit jaar over het bekende Bels Lijntje. De finishlijn voor zowel de 5 als 11 km is getrokken in de Kasteeldreef.

Kinderen boven

Dwars door Turnhout is er voor jong en oud. Kinderen tot 12 jaar kunnen zich inschrijven voor de leuke Chiquita Kids Run. De kinderen vinden in Turnhout een parcours van 1 km. Op voorhand krijgen ze allemaal een Chiquita T-shirt. Na de inspanning ontvangen de lopertjes een unieke medaille en een lekkere Chiquita-banaan.

Bovendien zijn de weergoden Turnhout gunstig gezind! Met temperaturen tot 25 graden wordt het een aangenaam loopweer. Dwars door Turnhout is zo de perfecte sportieve afsluiter van de zomervakantie.

Fataki

Dwars door Turnhout ondersteunt organisaties die het goede doel steunen. Maar liefst 106 werknemers van het AZ Turnhout lopen mee voor Fataki, een ziekenhuis in Oost-Congo. Dit als onderdeel van het project ‘Ziekenhuis voor Ziekenhuis’ van de ngo Memisa. Sinds 2012 neemt AZ Turnhout deel aan dit project en heeft het een partnerschap afgesloten met het ziekenhuis van Fataki (Oost-Congo). Elk jaar tijdens Dwars door Turnhout zetten ze dit project in de kijker.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?