7767 kilometer lange estafetteloop voor het klimaat zoekt Belgische lopers

Op 30 september wordt het starschot gegeven van Running out of Time, een 7767 kilometer lange estafetteloop voor het klimaat. Het stokje moet van het Schotse Glasgow naar het Egyptische Sharm el-Sheikh. Op 10 en 11 oktober doorkruist Running out of Time ons land. Wie heeft er zin om mee te lopen en zijn steentje bij te dragen aan de klimaatzaak?

Glasgow en Sharm el-Sheikh zijn uiteraard geen toevallig gekozen steden. In Glasgow vond vorig jaar de grote klimaatconferentie COP26 plaats en op 6 november start COP27 in Sharm el-Sheikh. In het estafettestokje dat de lopers van Running out of Time van Schotland naar Egypte zullen brengen, zal een boodschap zitten die de wereldleiders op de klimaattop moet aanzetten tot ‘climate action’.

Running Out of Time doorkruist 18 landen, waaronder België. Het 7767 km lange traject is onderverdeeld in meer dan 700 etappes van elk ongeveer 10 km. In elke etappe mag iemand anders het stokje dragen, maar die loper mag ook nog vergezeld worden door andere lopers. Wie zich als ‘stokdrager’ of als gewone deelnemer voor een bepaalde etappe wil aanmelden, kan dat doen via www.running-out-of-time.com.

In totaal zijn er 28 etappes op Belgische bodem. Het stokje komt op maandag 10 oktober om 16u45 vanuit Frankrijk aan in De Panne en moet vervolgens naar Koksijde gebracht worden. De 28ste en laatste etappe in België gaat op dinsdag 11 oktober om 21u45 van kasteel Ravenhof in Stabroek naar het Nederlandse Hoogerheide.

Naast lopers doen er ook fietsers en zeilers mee aan Running out of Time. Het estafettestokje mag alleen met menselijke kracht, de zon en de wind voortbewogen worden. Lopers dienen minimaal 18 jaar oud te zijn en moeten 10 km in 70 minuten kunnen afleggen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?