7000 headlights brengen licht tijdens derde Night Run

Vrijdag de 13de vindt in Antwerpen de 3de Night Run op Belgische bodem plaats. Opnieuw verschijnt er een recordaantal Night Runners aan de start en voor de 3de keer op rij is dit loopfeest helemaal volzet!

In 2011 brachten 3000 lopers licht, vorig jaar gingen er 5000 Night Runners van start en dit jaar vlogen niet minder dan 7000 startnummers de deur uit. Het principe blijft hetzelfde en is heel eenvoudig: na zonsondergang wordt het startsein gegeven voor het 9 km lange en pikdonkere parcours in het mooie Rivierenhof, dat de deelnemers met een Energizer headlight moeten afleggen.

“Dit event levert jaar na jaar unieke beelden op en zorgt voor een onnavolgbare sfeer. Heel wat lopers die er de voorbije jaren bij waren, staan er nu opnieuw. Dat is het beste bewijs dat de Night Run een unieke loopervaring is”, zegt Greg Broekmans van de organisatie. “Elk jaar brengen we iets nieuws. Dit jaar is dat de passage door het feeërieke kasteel Sterckshof.”

Ook de 2000 extra plaatsen gingen dus vlot de deur uit. De 7000 Night Runners zullen starten in 2 startwaves om het loopcomfort van alle deelnemers te garanderen. De eerste 3500 lopers gaan van start om 21u, de 2e wave volgt om 21u40. Iedere deelnemer krijgt gratis een Energizer headlight en een uniek donker Night Run t-shirt bij inschrijving. Alle deelnemers zijn verplicht zowel het t-shirt als de headlight te dragen tijdens de run. De duizenden lichtjes en de donkere outfits zorgen voor een unieke sfeer.

Inschrijven ter plaatse kan dus niet meer, maar meegenieten van het voorziene lichtspektakel en de muziek kan uiteraard wel. Het Rivierenhof is voor de gelegenheid volledig verduisterd en over het volledige traject wordt er speciale animatie voorzien met klank en licht!

Vanaf 19u kunnen deelnemers hun deelnamepakket afhalen in sportpark Ruggeveld (Ruggeveldlaan, Deurne), tegenover het Rivierenhof. De start zelf ligt op de Parkweg op 200m van het sportpark.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?