700 marathons in 700 dagen

Tom Denniss is op oudejaarsdag op zijn loopschoenen aan een reis rond de wereld begonnen. De 50-jarige Australiër wil in 700 dagen tijd evenveel marathons afleggen.

Denniss zal in net geen twee jaar tijd meer dan 29.000 kilometer lopen. Als dat lukt, krijgt hij een plaatsje in het Guinness World Records-boek met de ‘snelste reis rond de wereld te voet’. De Australiër zal op Antarctica na alle continenten en meer dan twintig landen aandoen. België staat niet op de agenda.

De eerste etappe ging van start op de trappen van het Opera House in Sydney, waar Denniss binnen net geen twee jaar ook opnieuw hoopt aan te komen. De Australiër liet zich inspireren door de film Forrest Gump, waarin het hoofdpersonage drie jaar aan een stuk loopt.

“Ik kan geen betere manier bedenken om een jaar of twee door te brengen”, aldus Denniss. “Ik zal voornamelijk in oostelijke richting lopen, tot ik terug aankom in Sydney.” Als opwarmertje liep de man twee jaar geleden als eens 1.500 kilometer van Melbourne naar Sydney.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?