70-jarige Willy Luyten loopt 250ste marathon in 20 jaar

Willy Luyten vierde zondag op de Marathon van Kasterlee een speciaal jubileum. Twintig jaar nadat hij voor de eerste keer 42,195 km aflegde, liep de 70-jarige er zijn 250ste marathon!

Opvallend: Willy begon pas op zijn 45ste te joggen, met de KWB van Oosthoven. In 1995 liep de inwoner van Oud-Turnhout zijn eerste marathon. “Dat was in Honolulu op Hawaï, waar ik toen op vakantie was”, vertelt hij in Het Nieuwsblad. Daarna liep hij er dus nog 249 in 26 landen, verspreid over 5 continenten. Zo liep hij in Londen, Berlijn, Rome, New York, Athene, Boston, Rio de Janeiro, Bangkok en Siberië.

Willy is naar eigen zeggen nog nooit geblesseerd geweest. Hij let ook niet speciaal op zijn voeding, eet wekelijks een Belgische friet met mayonaise en traint slechts twee keer per week. “Sommigen lopen tot 100 km per week, maar ik beperk me altijd tot toertjes van 10 tot maximum 20 km. In de loop van de week doe ik nog een tweede korte jogging, en heel af en toe een derde.”

Elke maand plant de Kempense marathonman één langere duurtraining … van 42,195 km. Zo finishte hij zondag de marathon van Kasterlee in 4u13:32, goed voor de 201ste plaats op 314 deelnemers en de 8e plaats bij de 60-plussers. Of Willy nog een ultieme droom heeft? “Mijn droom is dat ik nog lang gezond mag blijven en zo nog veel marathonnekes kan lopen.”

(foto vtz.be/peter vissers)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?