7 voordelen die alle lopers ondervinden

We moeten je vast niet vertellen dat lopen goed is voor jou. Maar welke voordelen ondervinden we nu juist dankzij onze favoriete sport? Hieronder staan er alvast 7!

1. Lopen is goed voor je hart

Allerhande studies bewezen het: zelfs al loop je maar een tiental minuten per dag, dan nog neemt de kans op hartproblemen drastisch af. Je hartslag in rust zal namelijk dalen, waardoor je hart minder inspanningen moet leveren.

2. Je wordt er high van

En dat zonder drugs te nemen! Bij het lopen veroorzaken twee stoffen de gelukzalige runner’s high. Endorfines en anandamide. Die laatste heeft dezelfde werking als THC, de werkzame stof in cannabis.  

3. Je versterkt je gewrichten

Een studie bij bijna 100.000 lopers en wandelaars wees uit dat lopen de kans op gewrichtsproblemen niet vergroot. Zelfs niet bij mensen die regelmatig zo’n 20 kilometer afleggen. Sterker nog: lopers hebben veel minder kans dan wandelaars om zulke problemen te krijgen, omdat ze hun gewrichten beter trainen dankzij de grotere impact.

4. Je verbrandt calorieën

Geen uitleg nodig, toch?

5. Je traint alle beenspieren

Hamstrings, kuitspieren, … Bij het lopen geef je je volledige onderstel een work-out.

6. Je kan je favoriete sport overal beoefenen

Zelfs al heb je weinig tijd: als je je loopschoenen bij hebt, kan je werkelijk overal je favoriete sport beoefenen.

7. Het is bevorderlijk voor je liefdesleven

En dat geldt zowel voor vrijgezellen als voor koppels. Dat kon je vorige week nog lezen. Check hieronder het volledige bericht.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?