7 tips om te starten met freerunnen

Vandaag wijken we even af van het klassieke loopparcours. Asics geeft ons namelijk 7 tips om te starten met freerunnen.

Freerunnen is behoorlijk spectaculair. Dat wordt nogmaals duidelijk in bovenstaand filmpje. Voor degenen die hier graag mee willen beginnen, heeft Asics wat advies in huis.

1. Laat die salto’s nog maar even achterwege en start rustig met vaults (basisbewegingen over obstakels) om de basis onder de knie te krijgen.

2. Ken je eigen grenzen en ga hier niet overheen. Safety first!

3. Oefening baart kunst. Door trucs te herhalen, word je steeds beter en verleg je je grenzen in plaats van ze te overtreden.

4. Je kan natuurlijk zelf oefenen, maar je leert de trucs sneller van een spotter die al het een en ander kan. Hij analyseert je moves en geeft tips. In gymzalen en turnhallen worden regelmatig evenementen georganiseerd waar je in een veilige omgeving kan oefenen.

5. Loop je tijdens je parkour ergens tegenaan of wil je je aansluiten bij een groep bij jou in de buurt? De freerun-community is heel toegankelijk en freerunners helpen elkaar graag.

6. Hoe sterker je lichaam, hoe kleiner de kans op blessures. Als je thuis of in de sportschool regelmatig pull-ups en push-ups doet, helpt dit je als je op een muur of dak wil klimmen.

7. Check voordat je begint of de plek waar je wil oefenen vrij is van glas, spijkers en andere materialen waaraan je jou zou kunnen bezeren en of muren en bankjes stevig genoeg zijn.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?